London, Storbritannien: Häng med på skoutställning i London
England

Häng med på skoutställning i London

Med en blandning av hantverkstradition, italienskt skinn, handsydda sulor och skulpterade klackar vill Tracey Neuls visa att skomakeri kan och ska betraktas som vilken konstform som helst. I februari hänger hon ut sina verk under modeveckan i London.

Foto: Tracey Neuls

I snart tio år har kanadensiskan Tracey Neuls designat skor enligt filosofin att de är mer än bara ett plagg. Med prestigefyllda priser från Royal society of art och erbjudan att ställa ut på Barcelonas moderna museum är det inte någon större överraskning att hon själv lanserar en utställning under tre intensiva veckor i vår där kommers möter konst. I Pop up shop möter besökaren Tracey Neuls skor hängande i trådar från taket eller knappt uppackade ur skolådor på golvet. Fram till den sista februari står dörrarna öppna på Exhibition Street, samtidigt som Neuls affär på Marleybone Street är öppen som vanligt. Inför vinterns kollektion plockade Tracey Neuls fram en tändsticksask och brände klackarna på skorna sotiga.
- Jag vet inte vad som kom över mig, men det fick effekten att alla skor är olika och klackarna alldeles glansiga. Det är min absoluta favorit hittills.

Pop up shop
1-5 Exhibition Road Brompton
Öppettider: 10 - 18


Tracey Neuls 29
29 Marylebone Lane London
tn29.com

SÖK HOTELL I LONDON HÄR


Tracey

Publicerad: 2009-02-18