London, Storbritannien: Just nu: London
Storbritannien

Just nu: London

Hotell i London

 

Är du sugen på en weekend i London nu när hösten kommit till Sverige? RES Cajsa Lykke Carlson, som driver bloggen London Calling, guidar till de bästa och hetaste adresserna i den engelska huvudstaden just nu.

MAT & DRYCK

Jäsande hotspot
Kimchee
Fräscha Kimchee är en koreansk restaurang mitt i smeten – den ligger precis vid Holborn i centrala London. Inredningen har en klassisk asiatisk känsla, och man äter vid träbord nära de andra gästerna. Jag var där med en kompis med koreansk bakgrund som gav tummen upp till den urgoda, rykande heta bibimbap som serveras i en traditionsenlig stenskål, och till deras kkadugi, en kimchiversion som jag aldrig har provat tidigare. Ett måste för den som gillar asiatisk mat och vill ha ett prisvärt alternativ i centrum.
71 High Holborn, Holborn
kimchee.uk.com


Drop-in på many
Burger & Lobster
Burger & Lobster är en av många nyöppnade restauranger i London som inte låter gästerna boka bord, vilket innebär att man måste planera sitt besök här noggrant eftersom restaurangens hamburgare och hummer-meny är omåttligt populär! För 218 kronor får man antingen en stor hamburgare, en hummer eller bara hummerkött i bröd med majonnäs, och sallad och pommes medföljer alla huvudrätter. Hummerkött i bröd (lobster roll) rekommenderas varmt. Men räkna med ett par timmars väntetid innan bord blir lediga – gå dit tidigt och lämna ditt telefonnummer i dörren, strosa sedan runt i närliggande Green Park eller på fina Shepherd Market och vänta på att restaurangen ringer så fort det finns bord.
29 Clarges Street, Mayfair
burgerandlobster.com

Southern comfort-mat
Duke\''s Brew & Que
Amerikanskinfluerade restauranger blir allt vanligare i London och en av de bästa hittills är mysiga Duke’s, som ligger i fina De Beauvoir nära Regent’s Canal. Hit ska man gå när man är vrålhungrig – du kommer garanterat att vilja prova det mesta på menyn, som innehåller hur många rätter från den amerikanska södern som helst. Stora, saftiga revbensspjäll (både fläsk- och nötkött finns att välja på), macaroni and cheese och pulled pork-hamburgare är mättande, vällagade och bör tillfredsställa vilken köttälskare eller amerikan med hemlängtan som helst. För vegetarianer är utbudet mindre, men min housemate var mycket nöjd med sin vegetariska chili. Duke’s har dessutom ett stort utbud av öl och gör utmärkta cocktails. Faktiskt ett måste för den som gillar barbecue!
33 Downham Road, De Beauvoir
dukesjoint.comSHOPPING

Inte så B trots all
B Store
Snygga B Store har flyttat från flotta Savile Row i Mayfair till mer kommersiella Kingly Street bredvid Carnaby Street, men utbudet av kläder är fortfarande både luxuöst och väl utvalt. Förutom B Stores eget märke, som består av lättburna, enkla kläder med en twist, så kan man också shoppa märken som Opening Ceremony och Peter Jensen. Inte billigt, men en snygg, inspirerande affär.
21 Kingly Street, London, Soho
bstorelondon.com

 

BOENDE

Relaxa i Shoreditch
RE Hotel
RE Hotel i Shoreditch ligger i östra London, bekvämt beläget nära Broadway Market, Bethnal Green, Hackney Central och fina Columbia Road, som har bra restauranger och en trevlig blomstermarknad på söndagar. Hotellet öppnade 2008 i ett område som inte tidigare har haft mycket i hotellväg, men som nu är extremt populärt. Perfekt läge för den som vill utforska de östra delarna av staden.
419–437 Hackney Road, Hackney
hotelshoreditch.com
SEVÄRT

Modig konst
Wapping Project Bankside
Häftiga konstgalleriet Wapping Project ligger ända ute i Wapping. Men om man besöker Tate Modern är det värt att även gå till Wapping Project Bankside, galleriets mer centrala filial, som ligger precis vid Tate. Bankside fokuserar på fotografi-, film- och videoutställningar, ofta med modeinriktning. Lokalen är liten men eftersom galleriet representerar konstnärer som Paolo Roversi och Lillian Bassman kan man räkna med att det alltid finns något intressant att se här. Gratis inträde.
65a Hopton Street, Southwark
thewappingprojectbankside.com


Soliga Londonstunder
Design Museum
En av de trevligaste sakerna man kan göra i London är att ta en promenad nere vid Themsen en solig dag, titta på båtarna och husen, och besöka någon av de många kulturinstitutioner som ligger här. Design Museum är en snygg byggnad och har ofta intressanta utställningar – för tillfället pågår en om ikoniska skodesignern Christian Louboutin, och man kan även se vinnarna av Design Museums Design Awards. Här finns också en liten, snygg museibutik och ett fräscht fik. Tänk dock på att Design Museum är ett av de få ställen i London som tar inträde.
28 Shad Thames, Bermondsey
designmuseum.org

Publicerad: 2012-09-10