London, Storbritannien: Londons 5 bästa brunchställen just nu
Tips

Londons 5 bästa brunchställen just nu

Det är ett bra ett tag sedan Sex & the City-väninnorna gjorde helgbrunchen till ett socialt måste. Men i London tycks trenden aldrig mattas av och förmiddagsmenyerna är numera mer fantasifulla än någonsin.

Text: Linda Iliste

Lediga rum & priser i LondonCaravan Fitzrovia

För drygt ett år sedan lanserade Caravan sin senaste utpost i BBC Radio 1:s forna huvudkontor i Fitzrovia. Det är en klockren miljö för restaurangkedjans djungel-möter-industri-inredningskoncept. Smakerna är härligt heta, tänk stekt jalapeñomajsbröd med chipotlestarka ägg eller kryddig salsa på svarta bönor med grön chutney och curryolja. Lägg till hemgjord kombucha och gyllene mandelmjölk och du har en lika god som originell brunchupplevelse mitt i stan.
152 Great Portland Street, Fitzrovia

caravanrestaurants.co.uk/fitzrovia

Dirty Bones

Mitt bland Sohos pubar och pop-up-barer har Dirty Bones rest en stor star-spangled-banner i form av detta snygga jänkarhak. Portionerna är minst sagt generösa; en stapel slow’n’low toastie görs på inte mindre än sex surdegsskivor. Och våfflorna med karamelliserad banan, chokladkräm, blåbärsmarmelad och jordnötsglass golvar vilken sötsaksälskare som helst. Bland de 18 signaturdrinkarna sticker Dirty Mary ut, börja brunchfrosseriet med den.

dirty-bones.com
Top Floor Kingly Court, Carnaby Street, Soho

The Cleveland Arms

Vad får du om du slår ihop en lokal från 1851 och en svensk entreprenör med ett förflutet inom filmbranschen? En oemotståndlig liten gastrolokal med en lördagsbrunch som är ett minne för livet. Maria Tamander får än i dag frågor om hur det var att producera Spice Girls Wannabe-video, men det är ännu roligare att prata med henne om de ekologiska tomaterna eller den veganska pavlovan. Jag vill egentligen hålla det här stället för mig själv, samtidigt är det alldeles för oemotståndligt – och gott – för att inte dela med sig av.

28 Chilworth Street, Paddington
theclevelandarms.com

The Little Yellow Door

Konceptet är lika enkelt som genialiskt: en vanlig lägenhet där ett gäng fiktiva rumskompisar bjuder på ”bottomless brunch” och hemmafeststämning varje lördag. Stora lass av ägg, avokado, spenat, egenrökt lax, pannkakor och ”the best fucking chocolate pudding” förenas med brädspel, musik och, högst troligt, nya vänner. TLYD:s ”vårt-hus-din-fest”-idé har fått kultstatus och du förstår varför efter ett besök här.

6-8 All Saints Road, Notting Hill
thelittleyellowdoor.com

100 Wardour Street

100 Wardour Streets lördagskoncept Jukebox Brunch består av tre delikata rätter och ett liveband som rör sig mellan borden och spelar både gamla och nya låtar som de flesta kan och älskar. Bandet får oss snabbt att svänga på höfterna och till och med högljutt sjunga med i en allsång, påeldade av prosecco och jubel. Mycket underhållande!

100 Wardour Street, Soho
100wardourst.com

Läs den stora reseguiden till London HÄR.

Publicerad: 2019-10-01