London, Storbritannien: Londons 5 bästa marknader just nu
Tips

Londons 5 bästa marknader just nu

Liberty och Harrods i all ära, London är en marknadernas stad och torghandeln är sekelgammal. Här kan man fynda allt, oavsett om du är på jakt efter unikt hantverk, märkesväskor eller en möbelpjäs från en viss epok.

Text: Linda Iliste

Lediga rum & priser i London

Leather Lane Street Market

Namnet till trots var det länge sedan någon läderhandel förekom på Leather Lane. Nu för tiden är denna söta gata en favorit bland Londonbor som vill strosa i fin miljö där stadens historia samsas med dagens trender. På den anrika gatumarknaden har det sålts frukt, grönt och blommor i över 400 år, och numera fylls den av sprillans nya tebarer, mikrobryggerier och modemärken. Leather Lane är som en brittisk småstad där alla känner alla, vilket är ovanligt mitt i smeten.

Leather Lane, HolbornCamden Passage

Den trånga sidogatan Camden Passage mitt i Angel är nästan skamlöst gullig. Det är en av Londons främsta knytpunkter för antikviteter, i samma liga som välkända Portobello och Spitalfields. Här hålls tre separata marknader specialiserade på olika prylar, vilket innebär fyndchans från onsdag till söndag.

Camden Passage, Angel
camdenpassageislington.co.ukRidley Road Market

Undertecknad bor på snubbelavstånd från denna pulserande artär som har försett Dalston med liv sedan 1880-talet. Här säljs allt från potatis och kastruller till mattor och mobiler i ett underbart afghanskt, nigerianskt, mongoliskt och judiskt sammelsurium. Ridley Road är luggsliten, välkomnande och genuin – och behöver allt stöd den kan få mot ständigt hotande gentrifiering.

Ridley Road, Dalston

Cabbages and Frocks

”London’s first bespoke market”, som grundarna själva kallar det, är en lördagsmarknad för fashionistor på jakt efter klenoder som handväskor från Mulberry, vintagesjalar från Hermès eller ett par välskötta Jimmy Choos. Men här finns även spännande lokala designers, gourmetmat och sockriga munsbitar. Lyxigt och elegant.

St. Marleybone Parish Church Grounds, Marleybone
cabbagesandfrocks.co.ukNetil Market

Netil Market såg dagens ljus när kreatörerna i intilliggande Netil House behövde en plats att saluföra sina skapelser. Atmosfären är därför snarare puttrig samvaro än torghandel och utbudet noga kurerat. Här väntar en mix av konst, kaffe och kläder – samt några av Londons mest omsusade gatukök, bland annat taiwanesiska Bao Bar och veganska Death by Pizza.

13-23 Westgate Street, London Fields
netilmarket.com

Läs den stora reseguiden till London HÄR.

Publicerad: 2019-11-13