London, Storbritannien: Trendspaning: Hetaste tipsen i London
Skylight Rooftop Bar
Miniguide

Trendspaning: Hetaste tipsen i London

Det händer altid något nytt i Storbritanniens huvudstad. Här är tipsen att hålla koll på vid nästa besök. 

Av: Cajsa Lykke Carlson

Lediga hotellrum & priser i London

Hotell

 

Snygg inredning och bra läge

CitizenM Bankside

Precis söder om floden ligger det här fina hotellet, med en stor, snygg lobby full av konstverk och roliga inredningsdetaljer. Det är ett annorlunda koncept – till exempel har de inte en vanlig hotellrestaurang, utan en kantin där man serverar sig själv. Allt i hotellrummen styrs från en skärm vid sängen och man kan se film gratis i rummen. CitizenM Bankside ligger på promenadavstånd från Tate Modern. Dubbelrum kostar från cirka 1 400 kronor per natt, ett riktigt bra pris för ett härligt hotell i centrum.

20 Lavington Street, Southwark

Lediga rum & priser

 

Shopping

Moderna designklassiker

Tom Dixon

Engelska designern Tom Dixon är mest känd för sina runda mässingslampor som varit många inredares favorit de senaste åren. Men han gör så mycket mer – möbler, badrumsaccessoarer, vinglas och vackra doftljus, bland annat. Nu har butiken flyttat till ett nytt hem i The Coal Office, en häftig gammal viktoriansk lokal som varit stängd sedan 1983 (fast det har hållits en del olagliga ravepartyn här under årens lopp.) Besök butiken för att shoppa något fint och få en inblick i Dixons värld – och har du tur har även hans nya restaurang i samma byggnad öppnat.

4-10 Bagley Walk Arches, Coal Drops Yard, Kings Cross

tomdixon.net

Lediga hotellrum & priser i London

Se & göra

Lejon, gorillor och giraffer

London Zoo

I lummiga Regent’s Park ligger London Zoo, världens äldsta vetenskapliga zoo som öppnade redan 1828. En hel del av de fina gamla byggnaderna finns kvar, till exempel giraffhuset, som är den äldsta zoobyggnaden i världen som fortfarande används med samma syfte som den byggdes för. Missa inte heller det snygga Land of the Lions-området, där lejonen bor i en miljö som designats för att se ut som deras hemtrakt i Indien. Köp biljetterna online, det är billigare än i entrén.

Outer Circle, Regent’s Park, Camden

zsl.org/zsl-london-zoo

 

Imponerande utställningar för historieintresserade

Imperial War Museum

Ett besök på Imperial War Museum, som ligger i byggnaden som tidigare var ökända mentalsjukhuset Bedlam, är ett måste för den som är intresserad av modern historia. Utställningarna om första och andra världskriget är detaljerade och fascinerande. Museet har även en separat, fruktansvärd men väldigt bra utställning om förintelsen, och visar även tillfälliga utställningar. De permanenta utställningarna är gratis och man bör avsätta minst en timme för varje galleri – här kan man gå runt länge.

Lambeth Road, Lambeth

iwm.org.uk

Utsikt från ett gammalt parkeringshus

Skylight

Östra Londons alldeles egna takbar ligger högst upp i ett parkeringshus i Tobacco Dock, nära pittoreska Wapping. När vädret är fint finns det få barer som är trevligare – här kan man beundra utsikten över hela staden, dricka en cocktail, se fotbolls-VM och Wimbledon på stora skärmar och spela krocket eller boule. Dessutom brukar de ha goda gatumatstånd. En ovanlig sommarupplevelse. I september och oktober kommer det att arrangeras höstligare upplevelser på taket för dem som missar sommarsäsongen.

Pennington Street Car Park entrance, Wapping

skylightlondon.com

 

 

Mat & dryck

Prisvärt i centrala London

The Good Egg

Att hitta en fräsch och prisvärd lunch eller middag i centrala London är inte alltid det lättaste. Tur då att Stoke Newington-restaurangen The Good Egg har öppnat en filial i Kingly Court vid Carnaby Street. The Good Eggs meny är inspirerad av judiska delis och mat från mellanöstern och är otroligt god – min favorit är deras Jerusalem Breakfast, en perfekt blandning av flera små rätter. Menyn har mycket fisk och grönsaker och det är ett bra ställe för vegetarianer.

Nedersta våningen, Kingly Court Kingly Street, Soho

thegoodegg.co

 

Favoritställe för en helglunch

Maltby Street Market

Pytteliten men supertrevlig matmarknad i Bermondsey i södra London med mängder av mat från hela världen att välja på. Dessutom ligger flera trevliga smårestauranger och barer precis i slutet av marknaden om man känner för att sitta ner ett tag. Ofta mycket folk, men ett väldigt mysigt ställe att besöka för en helglunch. Öppet på lördagar och söndagar.

Ropewalk, Bermondsey

maltby.st

Vår stora reseguide till London hittar du HÄR.

Publicerad: 2019-01-28