Manchester, Storbritannien: 5 måsten i coola Manchester
Foto: Istock.
Miniguide

5 måsten i coola Manchester

Om Manchester vore en person skulle hen ha lite skit under naglarna och en dos uppkäftighet. Men även en förmåga att hitta det roliga och att ta livet med en klackspark. Manchester är storstaden i nordvästra England som alltid är värd ett besök tack vare sitt rika industriella kulturarv kombinerat med ett brett kulturellt utbud och även fotboll i världsklass.

Lediga hotellrum & priser i Manchester

Historisk pub

Marble Arch

Staden har flera pubar som serverar deras egna lokalbryggda öl. Marble Arch, flaggskeppet i Manchesters respekterade Marble Brewery, är en fantastisk gammal viktoriansk pub. Här serveras öl som Earl Grey IPA och Ginger Marble, varav den sistnämnda nominerades till "Best Vegetarian Pint" av Vegetarian Society. Det finns också en meny med bra brittisk pubmat.

73 Rochdale Road

marblebeers.com

Sagolik afternoon tea 

Richmond Tea Rooms 

Richmond Tea Rooms är ett traditionellt engelskt tearoom med en excentrisk Alice i Underlandet-twist som tar dig på en resa ner i kaninhålet till en härlig värld av udda porslin och delikata kakor. Bland alternativen finns den grundläggande Alice's Tea (scones, clotted cream, sylt och te) och Queen’s Tea (inklusive trekantssmörgåsar och extra kakor). Lägg till champagne för extra lyx. Frukost och lätta måltider serveras också.

Richmond Street, The Village

richmondtearooms.com

Foto: VisitBritain/Andrew Pickett

Nyrenoverat unik galleri

Whitworth Gallery

Whitworth Gallery som ligger i vackra Whitworth Park och utgör en del av Storbritanniens största akademiska campus, har renoverats och byggts ut tack vare ett projekt på 15 miljoner pund. Dess samling består av historiska konstverk av bland annat William Blake och Rossetti, samtida konst och skulpturer, plus en internationellt känd textilsamling bestående av 20 000 stycken från 300-talet till idag.

The University of Manchester,

Oxford Road

whitworth.manchester.ac.uk

Avslappnad krog med kost

Common

Common är ett hippt alternativ i Northern Quarter som är delvis bar/restaurang och delvis ett galleri vilket innebär att du kan spana in lokala konstnärsverk medan du njuter av cocktails, lokalbryggd öl, hamburgare, smörgåsar och sallader.

39-41 Edge St. Northern 1/4

aplacecalledcommon.co.uk

Stilig tradition

Hawksmoor Manchester 

Söker du en mer klassisk restaurang med hög svansföring? Hawksmoor Manchester är med sin stora edwardianska inredning en stilig, brittisk restaurang i traditionell stil som specialiserar sig på fina stekar och läckra cocktails. Boka bord. 

184186 Deansgate

thehawksmoor.com

Lediga hotellrum & priser i Manchester

Publicerad: 2018-08-10