Nu öppnar ESS Group sin 13:e hotelldestination – Maryhill Estate. Efter flera års renovering, konceptualisering, byggande och en investering på närmare 400 miljoner kronor välkomnade Maryhill Estate i går sina första gäster. Häng med RES och kika in!
– Första gången vi åkte förbi dåvarande Örenäs Slott och började drömma var 2011 och i dag är det dags! sa Jonas Stenberg, vd för ESS Group, i ett pressmeddelande som skickades ut i går.
– [Det] är ett resultat av otroligt många duktiga medarbetares hårda arbete och vi är stolta, spända och glada. Detta är definitivt det mest omfattande och ambitiösa vi har gjort sen starten av Ystad Saltsjöbad.
Ambition att bli matdestination
Robert ”Bobbo” Nilsson, som är själva hotellets vd, har en gedigen gastronomisk bakgrund som Årets kock 1998, Kockarnas kock 2000 och att stå vid pannor och kastruller på Nobelbanketten.
Tillsammans med sina internationella erfarenheter från Sri Lanka, Dubai och Kina har också Maryhill Estate ambitionen om att bli en matdestination för såväl den lokala som internationella publiken.
– Äntligen öppnar vi! Kockteamet med Martin Hansen i spetsen är något alldeles extra – och tillsammans hoppas vi nå matälskare från hela Sverige och på sikt även utanför Skandinavien. Det blir en fin mix av tradition och innovation där gästerna kommer känna igen sig men också överraskas. Ni får absolut inte missa Martins trippelfriterade pommes frites med vår alldeles egna kryddblandning, säger Robert ”Bobbo” Nilsson.
Omvandlat slott
Maryhill Estate, som ligger i Glumslöv Skåne, ligger i vad som tidigare hette Örenäs slott. Namnet Maryhill är dock historiskt och som hotell hittas verksamheten utspridd på två byggnader.
Själva det tidigare slottet är den mindre av de två och har fått namnet Hill House med 16 av hotellrum och en restaurang med samma namn där den genomgående känslan är "det glada 20-talet". Menyn kryllar alltså av fransk-amerikanska rätter.
Den större byggnaden, numera The Sugar Club, är hem åt 147 hotellrum, pool club och också en restaurang döpt efter själva huset. Här serveras i stället medelhavsmat med tydliga grekiska och italienska influenser.
Precis vid havet ligger Ålabodarnas hamnkrog. Och ni gissade rätt, här är matsedeln fokuserad på havets läckerheter.
Fyra pooler, massor av aktiviteter
Det finns förstås mer att göra än bara äta och dricka. Mycket mer!
Det finns tennisbanor, boulebanor, går att skjuta pilbåge, spela krocket och golf. The Sugar Club har inte mindre än fyra pooler med 120 solbäddar. Vid Hill House ligger köksträdgården, och runt knuten grönska och promenadmöjligheter.
Foto: ESS Group.