Sverige: Fem annorlunda vandrarhem
Tips

Fem annorlunda vandrarhem

Är du ute efter ett boende som är billigt, men ändå en upplevelse på hemmaplan? Se hit.

Text: Sofia Sundström

Selmas hytt och salong, Uppsala

Bogserad över Östersjön ända från Polen, hittar man nu detta flytande vandrarhem i Fyrisån, Uppsala. Selmas hytt och salong har 17 mysiga hytter där du kan somna i takt med vattnets vågor och välkomnas av frukost på morgonen om så önskas. En salong finns för den som vill ta ett glas och om vädret tillåter kan man sitta ute på däck. Tveka inte att ta med dig ditt husdjur, då två fyrbenta vänner redan befinner sig på båten och välkomnar alla gäster till vandrarhemmet. 

Östra träbryggan, Uppsala hamn

selmashytt.se 

Lediga rum & priser

Långholmens Vandrarhem, Stockholm 

Långholmen är mer än vad det låter som, en lång smal ö. Det var nämligen också ett fängelse, bokstavligen. Här har du möjlighet att uppleva en natt bakom galler, rummen ligger nämligen i de gamla cellerna, men har tack och lov genomgått en renovering sedan deras forna tider då de huserade fångar. Du hittar vandrarhemmet i mitten av Stockholm, restauranger och kaféer endast ett stenkast bort. 

Långholmsmuren 20, Stockholm

langholmen.com

Lediga rum & priser 

JumboStay Hostel, Stockholm 

Varför bo i ett hus när du kan bo i ett jumboplan? Oroa dig inte, du behöver inte befinna dig tusentals meter över marken utan bara en trappa upp till planet som befinner sig utanför Arlanda i Stockholm. Hytterna kan husera en till tre vuxna i sann flygplansmiljö och cockpiten har gjorts om till en svit med panoramisk utsikt över flygplatsen. 

Jumbovägen 4, Stockholm

jumbostay.com 

Grottbyn, Jularp nära Höör

Grottbyns vandrarhem påminner om hobbitstaden i filmen Sagan om ringen, man bor nämligen under små kullar, täckta av gräs. Vandrarhemmet är belägget två kilometrar från Höör i Skåne, endast en timme från Helsingborg eller Ystad, eller en tågresa från Köpenhamn på 90 minuter. Grottbyn är omringad av naturen i all dess prakt, då delar av vandrarhemmet är i ett naturreservat.

Jularp 145, Höör

grottsbyn.se

Af Chapman, Stockholm

Det här vandrarhemmet hittar du på den 100 år gamla segelfartyget vid Skeppsholmen, en klassiker som legat för ankar här sedan 1937-talet. Al Chapman har 136 bäddar att erbjuda, och du kan även besöka Bar Chapman för traditionell svenska mat med en internationell stämpel med utsikt över Stockholm. Och vandrarhemmets adress mitt i huvudstaden går inte att klaga på, då det är nära till Kungsträdgården och stadskärnan, eller om du bara vill promenera längs med den vackra kajen.

Flaggmansvägen 8, Stockholm

vandrarhemstockholm.se

Lediga rum & priser

Publicerad: 2019-02-25