Sverige: Fem finfina ställen i Sverige
Tips

Fem finfina ställen i Sverige

 Vi gillar alla att åka bort och unna oss en semester, men det behöver inte betyda att man behöver åka så långt bort. Här kommer fem annorlunda platser innanför gränsen där du kan slappna av.

Text: Sofia Sundström

Hölick Havsresort, Hudiksvall

På Hornslandet, längst ut på havsbandet utanför Hudiksvall hittar man Hölick Havsresort. För ett år sedan lanserade de sin tipi-tältby och även deras utomhus-spa och ny utökar de tältbyn ytterligare för att möta efterfrågan. Tälten är något av en lyx, med dubbelsängar, fåtöljer och el. Hela resorten ger en känsla av att du befinner dig vid Medelhavet med en utomhuspool som är designad som en lagun och en närliggande poolbaren och tapasrestaurangen. I sommar välkomnar de en ny restaurang med starkare influenser av Ibiza och Fermentera. Ett tipi-tält går för 750 kronor/person per natt.

Arnöviken 84

holick.se

Lediga rum & priser

Fabriken Furillen, Gotland

Den lilla ön Furillen precis vid Gotlands östra del är mest förknippad med dess kalkbrott, men som i dag är ett hotell. Fabriken Furillen är ett coolt designhotell där man kan bo i coola industriella rum, men även i den separata vågstationen eller i någon av de två eremitstugorna. En cool upplevelse i en cool atmosfär. Här finns även en lika snygg restaurang och bar. Priserna skiftar beroende på vilket boendealternativ du väljer men ett dubbelrum i huvudbyggnaden går från 2 600 kronor per natt.

Rute Furilden 870

furillen.com

Urnatur, utanför Jönköping

Mitt i Holavedsskogarna i Östgötland kan du bo i sagolika trädhus, kojor eller stugor med grästak – ett steg närmare naturen. Här finns det ingen elektricitet, utan du eldar i kaminen och tänder stearinljus när det blir mörkt. En annorlunda upplevelse som inte ligger i de flestas vardag. Häng i bastun och ta ett dopp i sjön. Här går en natt för cirka 2 600 kronor per natt beroende på vilket boendealternativ du väljer.

Sjögetorp 3

urnatur.se

Bergaliv, Bollnäs

Nyckelorden hos Bergaliv är enkelhet och återhämtning. Det är ett fyra rum högt landskapshotell uppe på Åsberget vid Orbaden, Bollnäs. Rummen är nerskalade till det du behöver med fantastisk utsikt då du befinner dig ovanför trädtopparna på ett berg. Här kan du njuta av den vackra naturen som omger berget och spendera en dag i den närliggande spaavdelningen Orbaden Spa & Resort där det finns bastu, mineralsaltbad, samt inomhus- och utomhuspooler. Här kostar en vistelse från cirka 2 000 kronor per natt.

Åsberget, Orbaden

bergaliv.se 

The 72 Hour Cabin, Västsverige

The 72 Hour Cabin är en satsning från regeringen för en hållbarare natur- och ekoturism på landsbygden i Dalsland. Glasstugorna man bor i är byggda med närproducerat material samt byggde av ett lokalt byggföretag och meningen är att man ska komma närmare naturen och ta ett steg bort från sin vardag för att kunna slappna av. Originalglashusen hittar du på ön Henriksholm men de finns på flera ställen i Dalsland som ligger två timmar från Göteborg. Din vistelse behöver vara minst tre dygn och ett grundpaket går för 7 700 kronor per person för singelbokning och 5 000 kronor vid bokning av två personer.  

Dalsland

vastsverige.com

Publicerad: 2019-03-26