Göteborg, Sverige: Lisebergsrestaurangen Hamnkrogen öppnar igen
Nyhet

Lisebergsrestaurangen Hamnkrogen öppnar igen

Liseberg öppnar i år upp det nya musik- och nöjesområdet Hamnområdet där man nu kommer hitta den omgjorda fisk- och skaldjursrestaurangen Hamnkrogen – där allt från havet kan hittas i en folklig miljö.

Text: Sofia Sundström

Foto: Hedvig Wallin & Stefan Karlberg

Restaurangen har genomgått en renovering från topp till tå och erbjuder nu en mysig och folklig miljö att avnjuta havets delikatesser i. Interiören håller en dämpad färgskala men med färgstark konst på dess väggar som till exempel den flera meter långa målningen av ett sjöodjur som dekorerar väggen över bardisken. Även menyn har genomgått en förändring och lyfter främst fram skaldjur men även klassiker som Toast Skagen och räksmörgås.

–  Det blir nu fullt fokus på fisk och skaldjur på menyn. Rustikt och rejält, med en utpräglat säsongsbetonad meny med mycket svenska smaker, och så den här hamnmiljön till det, klart vi fyller ett tomrum i Göteborg, säger Helena Stenborg, restaurangchef på Hamnkrogen.

Nytt i restaurangen är även Luckan som kommer att erbjuda enklare plockmat och dryck, samt den långa baren med sin egen barmeny med mindre rätter och upp till 30 platser. Totalt kommer à la carte-delen av restaurangen att rymma 160 gäster och ytterligare 70 på uteserveringen.

Publicerad: 2019-05-14