Sverige: Gröna Lund och Kolmården skjuter på öppning
Foto: Gröna Lund
Coronaviruset

Gröna Lund och Kolmården skjuter på öppning

På grund av förbudet mot allmänna sammankomster för fler än 500 personer, skjuter nu två av Sveriges största besöksmål, Kolmården och Gröna Lund, på sina premiärdatum. Nya premiärdatum meddelas när regeringen kan häva förbudet.

Som en förebyggande åtgärd för att begränsa Coronavirusets spridning i Sverige, beslutade regeringen om ett förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för över 500 personer. Förbudet har ingen tidsgräns utan gäller tillsvidare. Därför har man fattat beslut om att tillsvidare skjuta på premiärerna för de parker som skulle öppnat i april, dvs Kolmården (10 april) och Gröna Lund (25 april). Beslut om nya premiärdatum kommer när man får en indikation från regeringen på när förbudet kan komma att hävas.

– Vi är ett privatägt familjeföretag och har bara en kort period om året med möjligheter till intäkter. Den perioden blir nu ännu kortare och det är klart att det här kommer få stora konsekvenser för oss. Samtidigt har alla i samhället just nu ett ansvar för att situationen inte får allvarliga konsekvenser för våra äldre och infektionskänsliga. Därför har vi beslutat att skjuta på premiärerna för Kolmården och Gröna Lund tillsvidare, säger Annika Troselius, informationschef på Parks and Resorts.

Även Vildmarkshotellet, Furuvik och Skara Sommarland ingår i Parks and Resorts nöjesparkskoncern. Vildmarkshotellet har öppet som vanligt och även om Kolmården inte har öppet för allmänheten kommer de som bokat boende få exklusiva upplevelser i parken, där man begränsar antalet till max 500 personer samtidigt. Furuviks och Skara Sommarlands premiärer ligger längre fram i tiden (16 maj respektive 30 maj) och i dagsläget jobbar man för att kunna öppna dem som planerat.

– När smittspridningen är under kontroll och förbudet hävs kommer det att finnas gott om tid för att åka karuseller, äta sockervadd, bada och möta djur igen. Självklart är det många med oss som längtar dit, men tills dess ber vi om allas förståelse och tålamod för att vi inte kommer ha igång alla våra verksamheter som planerat, säger Annika Troselius.

 

SÅ PÅVERKAS PARKS AND RESORTS VERKSAMHETER AV CORONA
 

Kolmården
Ursprungligt premiärdatum var satt till 10 april. Man skjuter på premiären för allmänheten tillsvidare och återkommer med nytt premiärdatum när man fått en indikation på när förbudet kan komma att hävas. Till dess är Vildmarkshotellet fortsatt öppet med boendepaket där besök på Kolmården ingår.

 

Vildmarkshotellet

Explorer-tematiserat och familjevänligt hotell vid Bråvikens rand intill Kolmårdens djurpark. Hotellet har öppet som vanligt men tar inte in konferenser med över 500 deltagare. De som bokat boende kommer få exklusiva upplevelser i parken där man begränsar antalet till max 500 personer samtidigt.

 

Gröna Lund
Ursprungligt premiärdatum var satt till 25 april. Man återkommer med nytt premiärdatum när man fått en indikation på när förbudet kan komma att hävas. Gröna Lund kommer så länge som möjligt att jobba för att konserterna blir av som planerat och återkommer om detta ändras.


Furuvik
I dagsläget jobbar man för att kunna öppna parken som planerat den 16 maj, då även Dolly Style uppträder på Furuviks Stora Scen.

 

Skara Sommarland
I dagsläget jobbar man för att kunna öppna parken som planerat den 30 maj, med premiär för den nya åkattraktioner ”Snake” som flyttat från Gröna Lund till Skara Sommarland.

 

 

Publicerad: 2020-03-20