Sverige: Hotell ger äldre och vårdpersonal rabatt
Hotell

Hotell ger äldre och vårdpersonal rabatt

På grund av den rådande situationen med coronaviruset erbjuder nu Elite Hotels hotellrum som evakueringsbostad till människor över 70 år och vårdpersonal till kraftigt rabatterade priser.

Hotellbranschen är en av de hårt drabbade branscherna till följd av coronaviruset och många hotellrum står tomma runt om i landet. Därför har Elite Hotels beslutat att man erbjuder husrum för alla som är 70 år eller över, i enlighet med Folkhälsomyndighetens bedömning att detta är en riskgrupp. Även vårdpersonal kan ta del av erbjudandet. Behovet kan röra sig om tillfällig personal som behöver ett boende nära arbetet eller vårdpersonal som är behov av centralt boende närmare arbetsplatsen för att exempelvis undvika kollektivtrafik eller få vila mellan arbetspass. Det kan också röra sig om vårdpersonals behov av att inte befinna sig i hemmiljön. Utgångspunkten är att prissättningen sker mot självkostnadstäckning, vilket innebär att ingen vinst tas ut. 

– Vi som samhälle befinner oss i en gemensam krissituation. Vårt erbjudande har två syften: att bidra till samhällsnytta och samtidigt skapa arbete för så många av våra medarbetare som möjligt. Sedan förra veckan har vi både privatpersoner med evakueringsbehov och vårdpersonal boende på våra hotell. Vi ser med andra ord att vi kan hjälpa till och lösa ett konkret behov som finns. Därför känns det viktigt att försöka nå ut bredare med det här erbjudandet, säger David Halldén, vd på Elite Hotels.

Alla över 70 år med giltig legitimation kan vända sig direkt till hotellen. Vårdaktörer som vill diskutera behov och lösningar ombeds kontakta Elite Hotels huvudkontor.

Publicerad: 2020-03-24