Sverige: Hyr lyxhem världen över med Airbnbs nya tjänst
Nyhet

Hyr lyxhem världen över med Airbnbs nya tjänst

Drömmer du om att någon gång bo på en privat ö, ett exklusivt slott, hus eller herrgård? Med den nya tjänsten Airbnb Luxe kan du unna dig ett par dagar i ett lyxhem någonstans världen över.

Text: Elin Fellman 

Airbnb har kanske tidigare förknippats som ett budgetalternativ och ett bra alternativ om man är många som reser. Den nya tjänsten passar snarare dig som vill skräddarsy din resa och välja resmål efter boendet. Just nu finns det drygt 2000 utvalda lyxhem runt om i världen som har valts ut baserat på en checklista med 300 kriterier för att hålla hög standard.

– Vi besöker hemmen och tittar på allt från sängklädernas kvalitet till vattentrycket i duschen, säger Eshan Ponnadurai, global marknadschef för Airbnbs lyxsegment till Architectural Digest.

Estoublon slott i södra Frankrike på Airbnb Luxe

Lyxbostäderna finns bland annat i Karibien, Europa, Afrika och Asien. USA och Nya Zeeland bjuder bland annat på spännande arkitektur och i Frankrike och Italien kan du testa på att bo i ett slott respektive en pampig villa med en enorm trädgård. 

– Dagens lyxresenärer längtar efter mer än bara lyxiga boenden – de eftersträvar även förändringar och upplevelser som gör att de känner mer samhörighet till varandra och deras resmål, säger Brian Chesky, Airbnb Co-Founder, CEO and Head of Community.

– Med Airbnb Luxe tillämpar vi samma tillvägagångssätt som vi har använt sedan vi lanserade Airbnb för mer än 11 år sedan – skapandet av lokala, autentiska och magiska resetillfällen, nu på fantastiska vistelseplatser – för att omvandla hur människor tänker kring och upplever lyxresor, fortsätter Chesky. 

Att hyra en privat ö i Franska Polynesien med plats för upp till 52 gäster är det dyraste du kan hyra med tjänsten. En vecka i det lyxiga paradiset ligger på cirka en miljon dollar, motsvarande drygt nio miljoner svenska kronor.

Att hyra många av de andra hemmen kostar omkring 2 000 dollar per natt, motsvarande drygt 18 000 svenska kronor.

Privata ön Nukutepipi i Franska polynesian går att boka via Airbnb luxe

www.airbnb.com/luxe

Publicerad: 2019-07-02