Sverige: SJ släpper ett nytt tågluffarkort inom Sverige
Getty Images
Nyhet

SJ släpper ett nytt tågluffarkort inom Sverige

Svemester, att resa innanför Sveriges gränser, har aldrig varit hetare. Nu lanserar SJ ett nytt tågluffarkort för resor inom Sverige för att matcha den höga efterfrågan. 

Text: Elin Fellman

Resandet med SJ har ökat stadigt de senaste åren och enligt de undersökningar SJ låtit Sifo utföra väljer allt fler att semestra i Sverige. Det nya tågluffarkortet kommer dock endast gälla för ungdomar upp till 26 år och studenter. 

– Syftet är att ungdomarna ska kunna åka tåg och upptäcka Sverige på ett prisvärt och bra sätt, säger Mats Almgren, kommunikations- och försäljningsdirektör på SJ, i ett pressmeddelande. 

Mellan den 17 juni och 7 augusti kan resenären använda kortet under två veckor i följd. Det går att välja mellan ett kort som ger helt fria resor och ett kort som ger rätt att boka resor till halva priset.

– Idén kom från studenter så det kändes lämpligt att börja där. Faller det här väl ut kommer vi sannolikt att bredda och göra förändringar, säger Mats Almgren.

Kortet kommer att gälla på 281 tågstationer runt om i landet och är giltigt på alla SJ:s dag- och nattåg, i andra klass.

Den nya lanseringen ska också fungera som ett experiment där man undersöker efterfrågan. Efter sommaren ska projektet utvärderas och SJ kommer då att fatta ett beslut kring om det blir en breddning av målgrupper. 

 

Publicerad: 2019-06-19