Stockholm, Sverige:  Affordable Art Fair är tillbaka i Stockholm –  arrangeras 14-17 oktober
Nyhet

Affordable Art Fair är tillbaka i Stockholm – arrangeras 14-17 oktober

Efter ett års uppehåll är nu Affordable Art Fair tillbaka och Stockholm är återigen en av tio städer som arrangerar konstmässan. 

Mellan den 14-17 oktober öppnar den världsberömda konstmässan upp portarna där man som besökare får möjlighet att utforska all möjlig sorts konst och skulpturer ute på Nacka Strandsmässan.

Den nionde upplagan av Affordable Art Fair Stockholm kommer att visa tusentals samtida konstverk från 40 handplockade lokala och internationella gallerier. Oavsett om du är en erfaren samlare eller letar efter ditt första tryck i begränsad upplaga, är mässan en ett perfekt tillfälle att lära sig mer om konst. 

Affordable art fair syftar till att göra konst mer tillgänglig och arrangeras numera i tio städer i nio länder. För första gången i år kommer fysisk konst som säljs på mässan att säkras med ett certifikat som i sin tur blir en NFT.

– NFT och digitala ’footprints’ är ett sätt att säkra framtidens konst och bidra till att eliminera förfalskningar på sikt, Affordable art fairs mässchef Carl Wilhelm Hirsch till DI. 

NFT är en förkortning av engelska ”non-fungible token” som i princip betyder en ”icke utbytbar värdehållare”. Enkelt förklarat är det ett sätt att göra digitala varor, som konstverk, unika och att de därmed kan betraktas som original. Det har tidigare varit omöjligt i en värld där allt av ettor och nollor gått att kopiera.

Publicerad: 2021-09-21