Stockholm, Sverige: Himlen i Stockholm nyöppnar med avslappnat koncept
Restaurang

Himlen i Stockholm nyöppnar med avslappnat koncept

Restaurangen Himlen har genomgått en totalrenovering under sommaren och öppnar nu för lunch och middag på 104 meters höjd på Södermalm i Stockholm.

Om man är på besök i Stockholm eller bor i huvudstaden och har utsocknes gäster på besök är ett besök på Himlen en garanterad hit att börja med. Från dess panoramafönster har man milsvid utsikt över hela staden med omnejd och det är ett vackert skådespel att se Stockholm i såväl höstskrud som i vinterdräkt.

Renoveringen tar tagit udden av Himles tidigare finkrogskänsla med vita dukar och strukna skjortor – nu välkomnar en mer avslappnad New York-känsla.

– Efter elva år var det dags att göra något nytt som går i linje med den avslappnade, moderna och pulserande känslan vi vill erbjuda våra gäster. Tidigare har vi nog uppfattats som dyra och lite Fine Dining-stela, men vi vill sudda bort den stämpeln och vara lättillgängliga för att våra gäster och närboende enkelt ska kunna slinka in alla dagar i veckan, säger Niklas Ahlbom, grundare och ägare Restaurang Himlen.

I restaurangen Köket på våning 25 går inredningen i ombonad bistrostil med kaklade väggar, bekväma soffor, bord och stolar i mörkt trä. På menyn återfinns klassiska och moderna svensk-franska rätter såsom Wallenbergare, halstrad gösfilé med kantareller, kräftsås och ansjoviscréme samt bakade päron med chokladganache och pistageglass.

Högst upp på våning 26 ligger restaurangen Grill & Cocktail, som bjuder in till en mer avspänd miljö, med street art-målningar av ”Huge”, Daniel Fahlström på (de få) väggarna och där besticken står i burkar på borden. Här erbjuds rätter influerade av de spanska, mexikanska och amerikanska köken såsom sallader, mackor, burgare samt grillat med olika tillbehör till bra priser. Här håller man även öppet för lunch.

Bakom utformningen av lokalerna ligger arkitekten Simon Scheiwiller på Scheiwiller Svensson och hjärtnan och hjärtat bakom de nya menyerna är kocken Joakim Haglund.

Restaurang Himlen

Skrapan

Götgatan 78

restauranghimlen.se

Publicerad: 2018-10-26