Stockholm, Sverige: Hippa Växthuset gästspelar på anrika Riche
Nyhet

Hippa Växthuset gästspelar på anrika Riche

Den hippa veganrestaurangen Växthuset, som vanligtvis huserar under Skanstullsbron på Södermalm, kommer att göra ett gästspel på den anrika restaurangen Riche. 

Text: Elin Fellman

Mellan 9:e och 11:e april kommer den gröna restaurangen att ta över Riches lokaler med syftet att visa upp lokalproducerade råvaror och innovativ matlagning. 

– Vi har länge haft en dröm om att få rulla silvervagnen på Riche och det känns jättekul att få möjlighet att visa hur gott det kan vara med vegansk mat för en ny publik, säger Jon Birgne, grundare av Växthuset. 

Fem rätter i mellanstorlek kommer att serveras. Bland annat tryffelkroketter, långbakad rotselleri med dragonemulsion samt saltbakad bettartar med krämig mandel. 

– Vi har en långsiktig ambition om att stärka de vegetariska inslagen på Riche och varje år gör vi flera aktiviteter för att lyfta det gröna. Växthuset är i framkant vad gäller det veganska och jag hoppas att det här gästspelet bidrar till att fler får upp ögonen för hur bra vegansk mat kan vara, säger Anders Ludvigsson, kökschef på Riche. 

Du hittar vår stora reseguide till Stockholm här

Publicerad: 2019-04-09