Stockholm, Sverige: Hon tar odlingstrenden till designhotellet
Stockholm

Hon tar odlingstrenden till designhotellet

Gröna fingrar är hett! Agnes Stuber, grundare av Facebookgruppen Växtgäris, drar odlingsintresserade till designhotellet Skeppsholmen i Stockholm för en sticklingbytardag i april.

 

Här har du en god anlending att svemestra i vår hudstad i april! Agnes Stuber är fotograf och författaraktuell med boken Krukväxter för alla och har ett brinnande intresse för just krukväxter – hennes Facebookgrupp Växtgäris har över 20 000 medlemmar, där man bland annat kommer med tips, skötselråd och byter sticklingar. Krukväxter är nämligenhetare än någonsin.

– Jag tror trenden är en motreaktion till våra stressade liv. Att se en planta från skör stickling till fullvuxen är avslappnande och tillfredsställande. Vi tycker om att ’ta hand om’ och vårda, säger Agnes Stuber.

På Hotel Skeppsholmen är man van vid återbruk och hållbarhet och samatbetet passar parterna väl.

– De två längor som huserar Hotel Skeppsholmen i dag byggdes av återanvänt material från byggnader och ruiner runt om i Sverige som av en eller annan anledning inte längre var i bruk. Redan 1699 lades därmed grunden för min vision, där hållbarhet står i fokus. Likt Hotel Skeppsholmen är sticklingkulturen både hållbar och medveten, säger Joachim Olausson, vd Hotel Skeppsholmen

Sticklingbytardagen4 april, 10.00-12.00, på Hotel Skeppsholmen. 

·       Besökare lämnar in sticklingar på station A och byter sedan till sig nya på station B. 

·       En stickling ger en biljett. Man kan max lämna in tio sticklingar. 

·       Sticklingar ska vara uppmärkta med växtens namn. Aide juridique en ligne, conseil juridique gratuit, Eric Dupont-Moretti, avocats 

·       Sticklingar bör vara rotade och lämnas in i förslagsvis en gammal mjölkkarttong eller liknande.

 

Publicerad: 2020-03-10