STOCKHOLM

Hon tar odlingstrenden till designhotellet

Mar 10, 2020

Gröna fingrar är hett! Agnes Stuber, grundare av Facebookgruppen Växtgäris, drar odlingsintresserade till designhotellet Skeppsholmen i Stockholm för en sticklingbytardag i april.

 

Här har du en god anlending att svemestra i vår hudstad i april! Agnes Stuber är fotograf och författaraktuell med boken Krukväxter för alla och har ett brinnande intresse för just krukväxter – hennes Facebookgrupp Växtgäris har över 20 000 medlemmar, där man bland annat kommer med tips, skötselråd och byter sticklingar. Krukväxter är nämligenhetare än någonsin.

– Jag tror trenden är en motreaktion till våra stressade liv. Att se en planta från skör stickling till fullvuxen är avslappnande och tillfredsställande. Vi tycker om att ’ta hand om’ och vårda, säger Agnes Stuber.

På Hotel Skeppsholmen är man van vid återbruk och hållbarhet och samatbetet passar parterna väl.

– De två längor som huserar Hotel Skeppsholmen i dag byggdes av återanvänt material från byggnader och ruiner runt om i Sverige som av en eller annan anledning inte längre var i bruk. Redan 1699 lades därmed grunden för min vision, där hållbarhet står i fokus. Likt Hotel Skeppsholmen är sticklingkulturen både hållbar och medveten, säger Joachim Olausson, vd Hotel Skeppsholmen

Sticklingbytardagen4 april, 10.00-12.00, på Hotel Skeppsholmen. 

·       Besökare lämnar in sticklingar på station A och byter sedan till sig nya på station B. 

·       En stickling ger en biljett. Man kan max lämna in tio sticklingar. 

·       Sticklingar ska vara uppmärkta med växtens namn. Aide juridique en ligne, conseil juridique gratuit, Eric Dupont-Moretti, avocats 

·       Sticklingar bör vara rotade och lämnas in i förslagsvis en gammal mjölkkarttong eller liknande.

 

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!