Stockholm, Sverige: NK öppnar nytt bageri och konstkafé
Kafé

NK öppnar nytt bageri och konstkafé

För första gången någonsin kliver NK utanför sin byggnad och öppnar verksamhet i annan lokal. Tvärs över gatan på gatuplan av parkeringshuset Parkaden har Art Bakery slagit upp dörrarna.

Det är en stor och vacker lokal som nu huserar Stockholms största hantverksbageri och rymmer många hungriga och fikasugna besökare. Den öppna planlösningen mellan matsal, kök och bageri är fräsch, rolig och helt rätt i tiden. Här får man kika in tillverkningen av det som hamnar på tallriken, det känns ärligt och bra.

– Min vision är att skapa ett levande bageri med ett sortiment som andas konstverk. Fokus kommer att ligga på smak, färg, innovation och experiment. Jag är spänd på möjligheten som Art Bakery ger och jag kommer att skapa ett rörligt sortiment baserat på säsong och tillgång på råvaror. Man kommer också att kunna se in i konditoriet, vilket förmedlar känslan till gästen, säger den namnkunnige bagaren och konditorn Johan Sörberg, som tillsammans med Melanders Group driver verksamheten.

På väggarna hänger, som namnet antyder, varierad konst som kommer att skifta med tiden. Just nu pågår ett samarbete med Absolut Art. Konsten går även att köpa på plats.  

– När det stod klart att NK skulle växa och öppna helt nya ytor tvärs över gatan kändes det givet att presentera något helt nytt. Art Bakery blir inte bara ett komplement till våra befintliga matavdelningar utan ett urbant vattenhål som andas modern kultur, aktualitet och inspiration. Vi är naturligtvis jätteglada att få arbeta med Melanders Group och Johan Sörberg, framstående inom sina områden, säger Andreas Edström, varuhuschef på NK i Stockholm.

Regeringsgatan 47, Stockholm

nk.se/stockholm/avdelningar/nk-art-bakery

RES stora reseguide till Stockhom hittar du HÄR.

Publicerad: 2018-12-12