Sverige: Västsverige på NY Times lista över heta resmål 2020
Getty Images
Nyhet

Västsverige på NY Times lista över heta resmål 2020

Västkusten eller "Bästkusten" är med på ansedda NY Times topplista över 52 resmål att besöka 2020. Den svenska kustremsan kniper en 16:e plats, bakom topptrion Washington D.C, Brittiska Jungfruöarna och Rurrenabaque i Bolivia. 

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser på Västkusten

Tidningen skriver att det är svårt att prata om hållbart resande utan att ha med Skandinavien i ekvationen och lyfter bland annat den nya sju mil långa vandringsleden Gotaleden, som sträcker sig från Kungsportsplatsen i Göteborg till Lilla torget i Alingsås.

Vidare tipsar man om den helt miljövänliga restaurangen Garveriet i Floda som fokuserar på en närproducerad och hållbar meny. Här kan man också avnjuta en underbar "swedish fika", enligt Times. 

På temat hållbarhet tipsar man också om Ramsvik Stugby & Camping strax norr om Smögen, som är helt självförsörjande med grön solenergi:

"Här spenderar man gärna några dagar med att jogga eller vandra i Ramsvikslandets naturreservat och äta vid ’Bordet på Ramsvik’, en matupplevelse där grupper själva söker efter ingredienser som vild vitlök och hallon och sedan lagar dem tillsammans i naturen." 

Se den fullständiga listan med 52 resmål att besöka 2020 här.

Publicerad: 2020-01-13