Kapstaden, Sydafrika: Gourmetrestaurangen som endast serverar insekter
Foto: Gourmet grubb
Tips

Gourmetrestaurangen som endast serverar insekter

Glöm tofu, sniglar och sojamjölk. Sydafrikanska entreprenörer har precis öppnat en pop-up-restaurang i Kapstaden som endast serverar gourmetmat gjord på insekter, skriver Travel + Leisure. 

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser i Kapstaden

Restaurangen "The Insect Experience" öppnade förra månaden och serverar bland annat kikärtslarv-kroketter och polenta pommes gjorda av nattfjärilslarver. Restaurangen skriver på sin hemsida att de hoppas att pop-up-restaurangen kan bidra till att insekter börjar ses som en matkälla och ett alternativ till köttprotein och mejeriprodukter. Insekter äts traditionellt i flera delar av Sydafrika och pekas ofta ut som framtidens proteinkälla. 

– Sedan jag började experimentera med insektsbaserade pulver och genom att "gömma" insekterna i de här rätterna har jag märkt att det blir mycket lättare för västerlänningar att äta dem, säger Mario Bernard till Business Insider South Africa. 

Det har varit flera personer involverade i projektet. Bland annat forskaren Leah Bessa som har utvecklat en alternativ mjölk (EntoMilk) som restaurangen bland annat använder till glass. 

– Det är ett hållbart proteinalternativ och skulle defintivt kunna minska människans klimatavtryck i världen. Vi vill visa att det inte är så illa med insekter. De innehåller fibrer, protein, magnesium och borde egentligen kallas för en "superfood", säger Bernard. 

De flesta insekter som restaurangen använder kommer från Sydafrika och några från grannlandet Zimbabwe. The insect experiance skulle ha stängt i augusti men restaurangen har varit en succé och kommer minst att hålla öppet till mitten av 2020, enligt CNN. 

gourmetgrubb.com

242 Sir Lowry Road, Woodstock, Cape Town, 7925

Läs den stora reseguiden till Kapstaden HÄR.

Publicerad: 2019-08-15