Sydkorea

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Sydkorea  Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. 

 

Artiklar om Sydkorea

 • Sydkorea
  Nyhet

  Den sydkoreanska kocken Eo Yun-gwon, som driver restaurangen Ristorante Eo i Seoul, stämmer anrika Michelinguiden, rapporterar Business Insider. Anledningen ska vara att kocken inte vill ha kvar sin stjärna i matbibeln.

 • Sydkorea
  Reportage

  Ön Jeju i södra Sydkorea har allt – stränder, palmer, vilande vulkaner och spännande klippformationer. Här finns också udda museer, unika lokala rätter och ett ständigt växande utbud av lyxhotell. Prova lite av varje och du är garanterad en semester med både avkoppling och mängder av nya intryck.

 • Sydkorea
  Mat & Dryck

  Det koreanska köket är så mycket mer än koreansk bbq och bibimbap. Här är tre rätter som förknippas med Sydkorea lika mycket som köttbullar och sill förknippas med Sverige.

 • Sydkorea
  Flyg

  Och den går INTE mellan London och New York, som man kanske kunde gissa, utan… 

 • Sydkorea
  Reportage

  Morgonsolen glittrar i de strömlinjeformade skyskraporna som reser sig på bägge sidor av floden Han. Trots att det är rusningstid i Seoul promenerar människor lugnt med sina take-awaykaffe på de rena trottoarerna. Det är svårt att tänka sig att vi befinner oss i en stad som slogs i spillror av ett inbördeskrig för knappt 60 år sedan och fortfarande lever under hotet från sin granne i norr. 

 • Sydkorea
  Sydkorea

  En superstajlad koreanska i sedvanlig asiatisk ögonlyftsoperation, tiocentimeters klackar och välmatchad outfit tar fram mobiltelefonen på den kliniskt rena och högteknologiska tunnelbanan i Seoul. Runt omkring henne sitter lika välklädda människor och sms-ar, tittar på tv, läser nyheterna och pratar med vänner och ovänner på lika nyinköpta telefoner. Hon sätter mobilen mot örat, avfyrar ett stort leende och hälsar personen i andra änden:– Vad har du ätit i dag, älskling?

 • Sydkorea

  Seoul i Sydkorea är världens modernaste stad. Här stänger inga butiker, här är människorna mest och bäst uppkopplade och här dör man, bokstavligt talat, av för mycket dataspel.