Bangkok, Thailand: Det här får du inte missa i Bangkok
RES tipsar om vad du inte får missa i Bangkok. Foto: Istock.
City

Det här får du inte missa i Bangkok

Svenskfavoriten Bangkok har ett utbud som få andra städer kan matcha. Här är fem adresser du inte får missa i Thailands huvudstad.

Text: Kajsa Beausang och Sandra Forsvik

Hotell i Bangkok

SeenSpace

Ett stenkast från Thonglors BTS-station ligger SeenSpace. En galleria med flera intressanta butiker, men som framför allt lockar med sitt mat- och dryckesutbud. Såväl inom- som utomhus hittar du mängder av bra bar- och restaurangalternativ. Några av våra favoriter är det stora ölsortimentet på Brew Beers & Ciders, drinkarna på Clouds och maten på industriellt inredda Roast. Varmrätterna på den restaurangen stället slinker ner fint, men det är de goda desserterna som sticker ut. Mest gillar vi ställets verkliga kaloribomb – den franska våfflan med glass, grädde och jordgubbar.
Thonglor 13
seenspace.com/thonglor

Vertigo/Moon Bar

Det finns gott om takbarer i Bangkok, men Vertigo/Moon Bar måste räknas till klassikerna. Hela taket på hotell Banyan Tree står till ditt förfogande och här kan du både äta middag i Vertigo-restaurangen under bar himmel eller bara njuta av en drink i Moon Bar. Eftersom det här är ett av Bangkoks mest välkända tak kommer du att få trängas med många andra turister och du kommer inte direkt att känna dig som en av få utvalda som hittat hit, men det gör ingenting. Här hittar du ett mycket blandat klientel – även om Banyan Tree är en exklusiv hotellkedja som gärna ser att man klär upp sig inför ett besök. Priserna är höga för att vara i Bangkok, men det är vad man kan förvänta sig av ett femstjärnigt hotell. Utsikten är givetvis magnifik och du kommer garanterat att få en riktig lajkraket på Instagramkontot.
21/100 Banyan Tree Hotel, South Sathon Road, Sathon
banyantree.com/en/ap-thailand-bangkok

The Iron Fairies

Från utsidan ser det här stället inte mycket ut för världen, men väl inne väntar en helt annan värld. En trolsk och magisk sådan. Iron Fairies är detaljrikt inrett i bästa Harry Potter-stil med gott om attiraljer i snart sagt varje vrå och som av en händelse råkar är just älvor i järn synnerligen populära. Matmenyn är begränsad till burgare av olika slag, men drinklistan desto mer varierande. Det kryllar inte av sittplatser på den här relativt lilla baren så se till att komma i tid.
394 Sukhumvit Soi 55, Thong Lor
facebook.com/ironfairiesbkk

Hotel Marriott

Någon brist på takbarer råder alltså inte i Bangkok. En annan favorit Hotel Marriotts i Thonglordistriktet med barer på byggnadens tre översta våningar, där den högst upp förstås är den mest åtråvärda. Med den bara himlen och drinkar för under hundralappen som sällskap är det lätt att känna sig hemma här. Barerna på de två undre våningarna serverar både mat och dryck och här kan man slå sig ner i en bekväm soffa, njuta av den fantastiska utsikten och lyssna på skön loungemusik. Vill man checka in kostar ett dubbelrum omkring 1 100 kronor per natt.
2 Sukhumvit Soi 57, Klongtan Nua
Lediga rum & priser

Bo.Lan

Den här dolda pärlan i Sukhumvitområdet hittar du bara om du vet var du ska leta. Bakom ett högt plank finner du en grönskande trädgård med buskage, fågelbad, stigar och i en mysig träbyggnad ligger själva restaurangen. Namnet Bo.Lan är en ordlek formad av ägarnas namn – Duangporn ”Bo” Songvisava och Dylan Jones – och duon har ett gemensamt motto som säger att den bästa thailändska restaurangen ska ligga i just Thailand. Man använder sig i princip uteslutande av närodlade råvaror och samarbetar i första hand med lokala bönder och råvaruproducenter. Bo.Lan försöker ständigt minska sin miljöpåverkan och har som målsättning att släppa ut noll koldioxid år 2018. Menyn ändras ständigt efter säsong och råvarutillgång. Och till sist: även om du inte behöver – passa på att uppsöka toaletterna som ligger i en egen byggnad i trädgården. Tvättrummen är så sött inredda.
24 Soi Sukhumvit 53, Klong Toey Nua, Wattana
bolan.co.th

Publicerad: 2016-05-16