Bangkok, Thailand: En stad med kontraster – 5 tips i Bangkok
Foto:IStock
Tips

En stad med kontraster – 5 tips i Bangkok

I Thailands huvudstad kan man införskaffa middagen för en tia från ett av alla tusentals gatustånd i staden eller sippa på en dyr cocktail på en av världens lyxigaste takbarer. Här kommer ett måste, en fine-dining restaurang i ett före detta illigalt spelhus, en tropisk oas mitt i storstaden och lite till.

Text: Sofia Sundström

Chakrabongse Villas

Chakrabongse Villas är en läcker byggnad precis vid Chao Phraya floden som en gång i tiden var hem till Narisa Chakrabongse, en medlem i den kungliga familjen. Här kan man välja att bo i någon av de tre rummen eller fyra sviterna med utsikt över Wat Arun, Gryningstemplet. En liten oas i storstaden med en tropisk trädgård precis utanför fönstret.

396/1 Tatien, Maharaj Road, Phraborommaharajawang

chakrabongsevillas.com

Lediga rum & priser

JUA

Jua hittar du nära Talot Noi, Bangkoks ökande populära kreativa distrikt. Den tre våningar höga byggnaden var tidigare en baan kaanphanan, ett illegalt spelhus som var aktivt i över 25 år. Det är nu omgjort till en fine-dining restaurang som serverar japanska och koreanska maträtter. Maten görs à la minute och serveras likt tapas för att kunna avnjutas och delas tillsammans med vänner. Maten bär hög kvalitét och är en fröjd för smaklökarna i denna intima restaurang.

672/49 Charoen Krung 28

juabkk.com

Baren i The House of Sathorn

Den 126 år gamla koloniala herrgården som är granne med W Hotel Bangkok erbjuder efter år av renoveringar nu en mat- och dryckesdestination att räkna med. Byggnaden var tidigare en rysk ambassad och man har behållit ursprungliga detaljer och färgschemat på byggnadens fasad. Njut av klockrena cocktails, testa en sake från det gedigna sortimentet och beställ in olika snacks i denna lokal där den ryska dekadensen möter thailändsk glamour. Det inte bara känns lyxigt, det är lyxigt.

106 North Sathorn Road, Silom

thehouseonsathron.com

Foto:Istock

Chatuchak Market

Om du gillar att shoppa måste du spana in den här marknaden. Med över 8 000 aktörer på 12 000 kvadratmeter är detta en av de största marknaderna i världen – bara att strosa runt här är en upplevelse i sig själv. Den är öppen varje lördag och söndag och här kan du hitta det mesta till väldigt förmånliga priser.

Kamphaeng Phet Road, Lat Yao

Foto: Dimitry Rukhlenko/shutterstock

Liggande Buddhan

Ett måste när man är i Bangkok är att ta sig till Wat Pho som är det äldsta, största och onekligen det främsta av templen. Här hittar du även den massiva liggande buddhan som är 15 meter hög och hela 46 meter lång, och varenda centimeter är täckt av guld löv. Dess fötter har utsmyckats med pärlemor vars mönster föreställer de 108 tecken som enligt Buddha bringar lycka – minst sagt något värt att ta sig en närmare titt på. Något man inte får glömma är att templet är en helig plats. Sandaler, bara knän och axlar är förbjudet och bör täckas – och att visa respekt är en självklarhet.

2 Sanamchai Road, Grand Palace

Du hittar vår stora reseguide till Bangkok här.

Lediga rum & priser i staden

Publicerad: 2019-04-25