Prag, Tjeckien: 3 snygga hotell i Prag
Miss Sophie's Hotel
Hotell

3 snygga hotell i Prag

Prag är en populär weekendstad och utbudet av hotell växer hela tiden. Här är tre favoriter att spana in på din nästa resa.

Text: Christian Muda

Golden Key Hotel

För den som gillar lite mindre hotell, kan Golden Key Hotel strax utanför Gamla Stan vara ett passande alternativ. I ”lesser town”, en kort promenad från Prags slott, ligger detta boutiquehotell med 25 rum i en byggnad från 1600-talet. Härifrån promenerar du över Karlsbron till Gamla Stan på 15 minuter men bor samtidigt så ostört att du kan sova med öppet fönster utan att väckas av trafik. Dubbelrum från cirka 1 000 kronor per natt. 

Nerudova 27

Lediga rum & priser

 

Miss Sophie's Hotel

Miss Sophie's ligger på en lugn gata strax söder om Gamla Staden i Prag, i en art nouveau-byggnad från 1800-talet. Den tjeckiska arkitekten Olga Novotna har inrett hotellet med modern, ljus design, vintagemöbler och gamla dörrar som sänggavlar. Det lilla hotellet har 16 rum och är ett bra alternativ för den som letar efter ett intressant inrett, centralt hotell. Dubbelrum från cirka 750 kronor per natt.

Melounova 3

Lediga rum & priser

 

Carlo IV

Är det ett klassiskt lyxhotell du är ute efter, med pampig entré i marmor, rymliga nyrenoverade rum och ett stort spa är Carlo IV ett bra alternativ. Hotellet hette tidigare Prague Boscolo, för den som tycker att fasaden känns bekant. Spa-anläggningen är Prags största med en 20-meters simbassäng, bastu och jacuzzi. I hotellet finns även två restauranger, en cocktailbar och en cigarrbar.

Senovážné nám. 13/991

Lediga rum & Priser

 

Publicerad: 2018-10-11