Berlin, Tyskland: Hett i Berlin: Rote Laterne
Korrens tips

Hett i Berlin: Rote Laterne

Var ska man bo, äta och dricka i coola Berlin? RES Berlin-korre Filip Sandström Beijer ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är den nyöppnade japanska restaurangen Rote Laterne. 

Det är egentligen av en slump som vi springer på den nyöppnade japanska restaurangen Rote Laterne på Oranienstrasse. Det är först och främst de röda vackra japanska lyktorna som hänger utanför som fångar vår uppmärksamhet men skylten ”Neu eröffnet” – nyöppning – får oss att gå in och kika på menyn.

Rote Laterne har endast funnits i två månader men kunderna har redan hittat dit, trots att de många matbloggarna ännu inte skrivit om de kulinariska upplevelserna där. Kanske beror det på att restaurangen är ganska gömd på internet, då den inte går att googla fram utan att man vet exakt vad den heter.

Menyn är traditionellt japansk med flera olika ramen-alternativ och diverse nudelrätter. Maten och råvarorna tillagas i ett öppet kök med endast ett glasskydd mellan den skyddsglasögonbärande kocken och restauranggästerna. Närheten till köket gör matupplevelsen än mer autentisk och häftig.

Efter att ha njutit av en miso-ramen och en starkare tan tan-ramen, är vi både mätta, belåtna och redan peppade på nästa gång hungern faller in i närheten av Oranienstrasse, ett stenkast från Kottbusser Tor, i livliga Kreuzberg.

Lediga rum & priser i Berlin 

Läs den stora reseguiden till Berlin HÄR.

Publicerad: 2019-06-28