Berlin, Tyskland: Jennys Berlin

Jennys Berlin

Lär känna vår bloggare Jenny från Berlin. Hon bosatte sig i Berlin på grund av jobb och vänner. Tanken var aldrig att hon skulle stanna. Men så blev det...

Hur hamnade du i Berlin?
– Vi bor i stadsdelen Prenzlauer Berg, tänk Södermalm i Stockholm. Vi har bott här sedan tre år tillbaka och trivs väldigt bra, det är ett väldigt barnvänligt område. Men här finns även mycket restauranger, kaféer och barer.

Vem är vi?
– Jag, min lilla son Karl Anton som är 15 månader och hans pappa Thomas.

Varför flyttade du från Sverige?
– Jag flyttade från Sverige för många år sedan på grund av jobb. Innan jag flyttade till Berlin (i aug 2012) så bodde jag i New York i tre år. Efter tre år i den stora staden var det dags att flytta på sig och valet föll på Berlin. Lite på grund av jobb, lite på grund av vänner och ja, helt ärligt var det en chansning också. Tanken var kanske inte att stanna så länge, men det ändrades rätt snabbt.

Varför?
– När jag flyttade från New York så ville jag givetvis tillbak dit, tanken var att stanna i Berlin kanske två år och sedan återvända, men jag blev fast. Dels på grund av jobb och kärlek men även för att jag trivdes och trivs så bra här. Det är en väldigt kreativ stad med många möjligheter och så mycket kultur.

Hur bor ni?
– Vi bor i centrala Prenzlauer Berg med Stargarder Strasse ( en väldig populär shopping- och restauranggata ) runt hörnet. Här finns lekparker och glasskiosker om vartannat och massor med barn överallt! Vi bor i en typisk “altbau” från 1920-talet på ca 100 kvm. Det är väldigt typiskt tysk stil: högt i tak, trägolv, stort badrum men ett litet kök.

Vad är det bästa med Berlin?
– Oj det finns så mycket bra med Berlin! Det bästa är att det aldrig tar slut. Det finns så mycket att se och att göra. Alla muséer, parker, restauranger och sjöar runt om. Berlin är en skön stad, den är inte så stressig som andra storstäder.

Vad är ditt bästa tips i Berlin?
– Oj, det finns många. En sak som är bra är närheten till så mycket mer än själva staden i sig. På helgerna hoppar vi oftast in i bilen och åker en timma utanför till landet. Det är otroligt vackert och det finns mycket att upptäcka även på cykel: cykelvägarna är toppenbra. Det går enkelt att till exempel cykla till några av de närliggande sjöarna på sommaren. En dagstur helt enkelt.

– Ett annat bra tips är en riktigt bra restaurang som ligger runt hörnet från oss, en lokal favorit,  Weinstein. Här kan man äta riktigt bra tysk husmanskost och deras vinlista är så bra. Mestadels är det tyska viner (som jag älskar ) men det finns också några wildcards: som till exempel ungerskt vin.

– Bästa lekparken är Jugendfarm Moritzhof, en liten bondgård för barn mitt i Prenzlauer Berg. Här finns hästar, getter, kaniner och marsvin. Och alldeles intill finns en stor lekplats. Den är perfekt för den som reser med barn och ligger ca 5 min promenad från Mauerpark.

Följ Jennys vardag i Berlin på bloggen.

 
 
Publicerad: 2016-04-21