Berlin, Tyskland: Nu har västra Berlin blivit hippt
Jenny Halonen
Tyskland

Nu har västra Berlin blivit hippt

Hotell i Berlin

Berlin fortsätter att tillhöra svenskarnas mest bokade weekendresmål. Du som ska besöka den tyska huvudstaden får här tips inför resan från Jenny Halonen, frilansjournalist och bosatt i Berlin sedan två år tillbaka.

Boende

En djungel mitt i city
25hours Hotel
Design och liten budget kan gå hand i hand. Nyöppnade 25hrs Hotel har slagit uppportarna i det tidigare ohippa Västberlin som nu är området där ”det händer”. Medutsikt över Berlin Zoo och Kurfürstendamm bor du bekvämt med gångavstånd till alltsom västra Berlin har att erbjuda. Om du blir trött i fötterna erbjuder hotellet gratiscykel uthyrning eller varför inte provköra en BMW Mini utan kostnad? Hotellet hargratis wifi och de allmänna utrymmena i lobbyn och baren utnyttjas flitigt av bådebesökare och berlinare. Rummen är rymliga och bekväma och de flesta erbjuder engrönskande utsikt över Berlin Zoo.
Dubbelrum från ca 820 kr/natt.
Budapester Strasse 4025
Lediga rum & priser
 25hours Hotel

Shopping

Det händer i väst
Bikini Berlin
Bikini Berlin är ett nytt varuhuskoncept och ett nytt, självsäkert kapitel i utvecklingen avvästra Berlin. Läget mellan Kurfürstendamm, 25hours Hotel och Berlin Zoo är optimaltför den som inte vill bära shoppingpåsarna någon längre sträcka. Här blandasmärkesbutiker och flagship stores med gourmetrestauranger och snabbmat. I stället förstora kedjor har varuhuset valt att satsa på små butiker med mindre etablerade lokalaoch internationella varumärken blandat med ett utbud av välkända butiker. Lite dyrare,lite snyggare. Ett perfekt stopp för både inspiration och shopping!
Budapester Strasse 38-50
bikiniberlin.de


Bikini Berlin

Äta & Dricka

Sharing is caring
Neni
På Neni lyder mottot “Sharing is caring”. Här serveras arabisk-israelisk mat, gjord för attdelas. Restaurangen är belägen på toppen av 25hours Hotel tillsammans medvattenhålet Monkey Bar. På Neni serveras enkla läckerheter som grillad aubergine medtomatfrön och hummus eller rödbets- och morotssallad med rostade sesamfrön. Likasåallt från kött, fisk och fågel till många vegetariska alternativ. Utsikten gör sitt och så ävenden grönskande och djungellika atmosfären. Se till att boka bord, ett halvår efteröppningen är Neni fortfarande lika hett och fullbokat. Avsluta middagen med en drink på Monkey Bar.
25hrs HotelBudapester Strasse 42–44
neni.at/hp/neni-berlin


Neni

Nypremiär för legendarisk bar
Bar Hotel Am Steinplatz
Området väster om Kurfürstendamm upplever just nu en lika snabb, urbanreproduktion och vitalisering, som många andra områden i väst. Ett nytt tips för logi,mat och dryck har nu öppnat sina dörrar: Hotel Am Steinplatz. Och speciellt baren ärvärd ett besök. Varje drink är inspirerad av lokala specialiteter, från dry martini medkarljohansvamp till kvittensorbet med tysk sekt, det vill säga mousserande vin. Fram tillför 60 år sedan var baren ett typiskt västberlinskt konstnärshak, men har sedan ståtttomt fram till förra året då hotellkedjan Marriott tog över. Originalbaren öppnade 1913och blev snabbt en mötesplats för namn som Vladimir Nabokov och Zarah Leander menäven Brigitte Bardot och Luciano Pavarotti tillbringade ett antal sena kvällar här. Sedan januari 2013 är nu baren åter öppen och du hittar en utmärkt blandning av klassiskacocktails och nya innovationer.Steinplatz 4hotelsteinplatz.comSe & GöraProvokativ fotokonstHelmut Newton FoundationHelmut Newtons stiftelse inrättades av modefotografen Helmut Newton själv i slutet av2003. Stiftelsen ägnar sig åt marknadsföring, bevarande och presentation avfotografiska verk av honom själv samt June Newton (alias Alice Springs.) Stiftelsen är en levande institution där olika aspekter av Newtons mångfacetterade, innovativa ochprovocerande verk presenteras under en serie utställningar. Tidigare i år firadestiftelsen tio år. Varje söndag klockan 16.00 erbjuds en guidad tur. Inträde 10 euro.
Helmut Newton Foundation
Jebenstrasse 2
helmutnewton.com


Bar Hotel Am Steinplatz

Sök hippa hotell i Berlin HÄR

Publicerad: 2014-12-08