Stuttgart, Tyskland: Motorflärd på Porschemuseet i Stuttgart
Tyskland

Motorflärd på Porschemuseet i Stuttgart

Med sitt utökade museum i Stuttgart hoppas Porsche på att kunna tillfredsställa sina mest hängivna fans. De 80 bilmodellerna, varav flera med ikonstatus, ger visshet om att de lyckas.

De 80 bilmodellerna står uppradade i kronologisk ordning enligt biltillverkarens historia och är uppdelad i före och efter 1948. Porsche startades 1931 och fram till andra världskrigets slut var företaget tvungna att samarbeta med nazisterna vilket resulterade i en rad militärfordon. 1948 flyttades tillverkningen till Stuttgart, sportbilen 356 kom till, sålde som smör och företaget fick en förnyad image.

Temat i utställningen behandlar idé och koncept bakom Porsche och till besökaren vill man förmedla de värden och den passion som står till grund. Utställningen vilar på tre pelare – produkthistoria, affärsidé och “Thematic Islands” som fokuserar på viktiga aspekter ur Porsches historia kopplade till specifika modellserier. Den häftigaste utsikten har besökaren ifrån en ramp där man kan se ut över uppsättningen och för den som har en faiblesse för praktfulla sportbilar är museet ett måste.

Porscheplatz 1,Stuttgart-Zuffenhausen,
+49 (0)711 911 20911
porsche.com

Publicerad: 2009-06-25