Upplev Frankrike på kanalbåtssemester med Le Boat
Promotion

Upplev Frankrike på kanalbåtssemester med Le Boat

Via Europas kanaler och floder passerar du städer, pittoreska byar och landsbygd. Med en Le Boat-kanalbåt reser man på sina egna villkor och bestämmer helt själv var man vill stanna och lägga till - likaså om man bara vill boka en helg, en vecka eller längre. Det behövs heller ingen tidigare erfarenhet eller båtkunskap för att köra en Le Boat-kanalbåt. I alla Frankrikes regioner hittar du fantastisk mat och utsökta viner. En kanalbåtssemester är den perfekta möjligheten att prova på det bästa som landet har att erbjuda och samtidigt upptäcka det vackra landskapet ur ett nytt perspektiv - från ditt eget soldäck. Möt våren i Frankrike, hoppa ombord och kasta loss! 

DENNA ARTIKEL ÄR EN ANNONS FRÅN LE BOAT

Att semestra på en kanalbåt är det optimala sättet att resa i Frankrike. Dels ser du det vackra landskapet från ett nytt perspektiv, dels kan du utforska de olika regionernas matkultur. Se soluppgången innan det är dags att gå förbi det lokala bageriet och köpa med sig några nybakade ljuvligt doftande croissanter till frukostkaffet. Njut av ett glas vin uppe på soldäck tillsammans med delikatesser från den lokala matbutiken. Frankrike är det perfekta resmålet om du vill ha ett stort utbud av både förträfflig mat och utsökta viner och på en kanalbåt får du en helt unik semesterform för såväl par som familjer och vänner som på egen hand vill upptäcka landet. Kanalerna går förbi många pittoreska byar och medeltida slott som är väl värda ett besök.

En kanalbåtssemester har något för alla. Historia, kultur, lokala matmarknader eller besök på vingårdar. Allt beroende på vilken region du väljer att besöka. För den aktive erbjuds möjligheten att hyra cykel att ta med ombord för spännande utflykter i omgivningarna, men en Le Boat-semester kan även vara total avkoppling. Kanalbåtarna är byggda för att erbjuda modern boendekomfort med rymliga sällskapsytor både inne och ute på däck. Och för den som tycker om att själv grilla sin mat finns möjligheten att hyra grill.

Du kör kanalbåten själv och båtarna är specialbyggda för att vara enkla att köra. Det behövs ingen tidigare erfarenhet eller båtkunskap för att köra en Le Boat-kanalbåt. Innan avresan får du en genomgång av båten och en kort körlektion och sedan är det bara att ge sig iväg på egen hand. Känn friheten att stanna några dagar på en favoritplats innan färden går vidare mot nya upptäckter. Le Boat erbjuder det största urvalet av kanalbåtssemestrar i Europa i perioden mars till oktober. Urvalet av båtarna är stort, från 2-12 personer och för varje smak och budget. Båtarna har rymliga salonger, separata hytter, dusch med varmt och kallt vatten samt ett fullt utrustat kök. Med din kanalbåt kan du på egen hand utforska länder som Italien, Holland, Belgien, Tyskland, England, Skottland och Irland, men den här gången ska vi rikta blickarna mot Frankrike.Klicka här för att följa Maria Arvidsson på
Facebook live på Canal du Midi 23/4 – 27/4-16
.

NYHET: Horizon!

I sommar kan du vara den första att uppleva Frankrike ombord från helt nya båten Horizon som är Le Boats specialdesignade kanalbåt för par eller mindre familjer. Båten har en modern design och komfort för dig som ställer höga krav på modern boendekomfort.

Kanalbåtssemester i Frankrike – gourmeternas paradis

Åker du på semester till Camargue har du många tillfällen att prova alla havets läckerheter som ostron, ål från Rhône eller olika sorters fisk från regionen. Regionen Camargue är också känd för sin goda getost som passar bra som avslutning på en utsökt middag med anka eller biff och ett gott rött vin. Utsökta smakupplevelser och fantastiska viner hittar du i alla franska regioner. Kanalbåtssemester är det perfekta sättet att uppleva det underbara landskapet och dess gastronomi med utsikt från det privata soldäcket. Hoppa ombord och kasta loss!

Canal du Midi och Camargue

Frankrike är den största kanalbåtsdestinationen och du kan välja mellan nio regioner att åka till. Välkända Canal du Midi är den mest efterfrågade kanalen i Frankrike där du färdas förbi solkyssta kullar och vingårdar i den kända vinregionen Languedoc. I regionen Camargue kan du uppleva fantastiska stränder, gamla hamnar, fiskebyar och historiska städer, se vilda flamingos och vita camarguehästar.

Aquitaine

En kanalbåtskryssning i denna region passar särskilt bra för den som gillar anklever, svamp och tryffel liksom fylliga Bordeaux-viner. Staden Condom är känd som hemstad för Armagnac och Agen är berömd för sina plommon som är extra goda doppade i choklad… Många av restaurangerna som ligger längs kanalen erbjuder sina båtburna gäster båtplatser så att man kan lägga till framför eller nära restaurangen. Andra erbjuder sig att hämta upp på båten. Det finns också möjlighet att hyra cykel och det är ett mysigt sätt att se sig omkring i närheten av kanalen.

Bourgogne

Kanalbåtskryssa genom prestigefyllda Premier-Cru-vingårdar i området Côte de Beaune där vin som Pommard, Volnay, Chassagne-Montrachet och Chassagne-Montrachet produceras. De lokala ostarna passar perfekt som tilltugg. Loiredalen och Nivernaiskanalen ligger söder om Paris i en av Frankrikes mest natursköna och vackraste regioner, där den går genom medeltida byar och lummiga landskap där det finns mycket att upptäcka. Längs Nivernais-kanalen kan du strosa längs små vinbyar som Irancy och i Loire-dalen finns vinregioner som Sancerre och Pouilly Fumé som bara väntar på att upptäckas.

Le Boat - när resan i sig är målet

Läs mer om Le Boat på www.leboat.se eller ring 0770 77 20 77.

Vill du beställa en egen broschyr för 2016? Beställ den gratis här.
 

Publicerad: 2016-04-12