USA: 5 autentiska reseupplevelser i nordvästra USA
Tips

5 autentiska reseupplevelser i nordvästra USA

I nordvästra USA ligger regionen The Great American West - ett område som kännetecknas av fascinerande historia och traditioner, autentisk kultur och magnifik natur. Regionen inkluderar staterna Idaho, Montana, South Dakota, North Dakota och Wyoming. Här presenterar vi fem bildsköna anledningar att besöka The Great American West. En bild säger mer än tusen ord heter det ju och det kan inte stämma bättre in på detta område.

IDAHO - Shoshone Falls
Shoshone Falls har en fallhöjd på drygt 64 meter och är även känt som "Niagara Falls of the West". Vattenfallet rinner ut i Snake River och i närheten ligger Centennial Waterfront Park, där det även finns möjlighet att hyra kajak och SUP ocu uppleva vattenfallet från sjösidan.  

MONTANA - Big Horn Canyon 
Big Horn Canyon är ett paradis för vandrare och friluftsintresserade. Här finns 15 olika vandringsleder i varierade svårighetsgrader och storslagen naturmiljö.  

NORTH DAKOTA - Fargo
Fargo är North Dakotas största stad. Att vandra runt här är som att befinna sig i en film. Staden präglas av en historisk nybyggaranda och här samlas gatukonst och väggmålningar med viktorianska byggnader. I närheten finns fina möjligheter till vandring. 

SOUTH DAKOTA - Badlands National Park

I Badlands National Park i South Dakota samsas vilda djur som trollhornsfår, bison, rävar och den utrotningshotade svartfotade illern. Antiloper och rådjur är också en vanlig syn längs vägarna och vid rastplatser. Badlands National Park täcker en yta på 244 000 hektar och är populär bland vandrare, campare och friluftsintresserade.

WYOMING - Cowboyliv och Vilda Västern
Till ytan är Wyoming i nordvästra USA en av landets största delstater, men sett till antalet invånare är det den allra minsta. Wyoming har lägst antal invånare av alla USA:s delstater. Wyoming är synonymt med cowboykultur och andas äkta Vilda Västernkänsla. 

Publicerad: 2022-05-16