USA: Bli snäckskalsexpert i Florida med ny app
Getty Images
Tips

Bli snäckskalsexpert i Florida med ny app

Att samla på snäckskal kanske några resenördar där ute uppskattar. På ön Sanibel i sydvästra Florida ska det nu bli enklare att gå på snäckskalsjakt på stranden när öns snäckmusem lanserar en ny app som gör det möjligt att identifiera snäckskalen man hittar.

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser på Sanibel

Bowman’s Beach på Sanibel har blivit korad till en av världens bästa stränder av National Geographic och den har också gjort sig känd för att vara en av världens bästa platser att samla snäckskal på. Öns museum – Bailey-Matthews National Shell Museum – har nu lanserat en app där man har möjligheten att identifiera och lära sig mer om vart snäckskalen härstammar från. Genom att ta ett foto på snäckskalet så registrerar appen automatiskt vilken sort det är.

Det finns 65 olika snäckskal i appen. Borrmusslor, kägelsnäckor och trumpetsnäckor är bara några av snäckorna som du kan hitta på ön. Museet tipsar om att de bästa platserna att besöka för en lyckad skattjakt är Bowman’s Beach och Lighthouse Beach på Sanibel samt vid Cayo Costa, på Big Hickory Island och Lovers Key State Park. Den bästa perioden för snäckskaljakt är under maj-september. 

shellmuseum.org/shell-app

Publicerad: 2019-07-23