Las Vegas, USA: 5 läckra barer i mytomspunna Las Vegas
Tips

5 läckra barer i mytomspunna Las Vegas

Las Vegas lämnar du inte utan historier att berätta. Här lägger du ditt vanliga liv på hyllan ett tag och kliver in i ett konstgjort neonlandskap av shower, spel och bröllop. Här kommer fem tips på barer i staden som du inte får missa.

Text: Sofia Sundström

The Dorsey

The Dorsey öppnade dörrarna 2016 och blev snabbt stadens bästa loungebar. Sam Ross från Milk & Honey, Attaboy kommer här med super high-end cocktails, tillsammans med sin partner David Rabin. Loungen är mörk och sofistikerad och dess närhet till Venetians restaurangkluster gör detta till det perfekta stället att ta en drink innan middagen eller en sen nightcap. Atmosfären är dock av den typen som ofta får en att inte vilja gå vidare, och det är okej. Barens klientel är folk som bryr som om vad de dricker, och de kommer hit av just den anledningen.

3355 Las Vegas Blvd South

venetian.com

Rosina

Rosina är som att ta ett steg in i en helt annan era, långt bort från Las Vegas. Baren bär på en elegant Art deco stil med dov ljussättning som får en att känna att man befinner sig i en Gatsby-era. Det enda som påminner en om vilken stad som finns utanför dörren är spelmaskinerna som kan anas genom fönstret. Här är det tillbaka till the basics. Inga konstiga och förvirrande ingredienser, utan klockrena klassiker med de tre kategorierna shaken, stirred eller bubbly att välja bland.

3355 Las Vegas Blvd South

thevenetian.com

The Chandelier

Denna bar påminner dig istället om vilken stad du befinner dig i. Den är tre våningar stor där den mittersta befinner sig i en två millioners kristallkrona – bokstavligen. Här är det överdådig lyx och glamour som gäller, med de obligatoriska spelmaskinerna längs utkanten av baren. I baren serveras det välgjorda innovativa cocktails med roliga namn.

3708 Las Vegas Blvd South

cosmopolitanlasvegas.com

Commonwealth

Ett uppiggande byte från all glitz och glamour från The Strip. En bar som är avslappnad och jordnära men välslipad med kristallkronor i taket på samma gång. Här finns en väldigt gedigen öllista för öl fantasten om man vill ta en liten paus from cocktailscenen, men även välgjorda cocktails och en vinlista nästan lika lång som öllistan. Ett ställe att hänga på med vänner, antingen på nedervåningen vid baren eller uppe på taket.

525 E Fremont St

commonwealthlv.com

Herbs & Rye

Bakom Herbs & Ryes dörrar hittar du en gammeldags speakeasy med röda väggar och mysiga ekmöbler. Låt inte detta lura dig att detta etablissemang inte kan mäta sig med Las Vegas etablerade cocktailscen för här är all fokus på just drinken – och historien bakom den. Detta är till exempel varför drinkmeny inte är organiserad efter spritsort, utan efter eras – där varje drink kommer med sin ursprungliga historia.

3713 West Sahara

herbsandrye.com

Du hittar vår stora reseguide till Las Vegas här.

Publicerad: 2019-04-26