Las Vegas, USA: Las Vegas inviger eldriven underjordisk transport
Getty Images
Nyhet

Las Vegas inviger eldriven underjordisk transport

I januari 2021 kommer Las Vegas erbjuda besökare transport med en elektrisk ”people mover” i underjordiska tunnlar, för att ta sig runt på Las Vegas stora kongressområde, Las Vegas Convention Centre. Om allt går som det ska väntas hela systemet att expandera till The Strip och hela staden i framtiden.

Lediga rum & priser i Las Vegas

Den högteknologiska ”on demand”-tjänsten får till en början tre stationer under kongresscentret. Passagerarna väljer själv när de vill åka och behöver inte följa någon tidtabell. I dag tar det ungefär 45 minuter att gå från ena ändan till den andra, men med det nya transportmedlet kommer det ta mindre än två minuter att åka.

De helt eldrivna Tesla-fordonen kan transportera 3–16 personer och enligt beräkningar kommer minst 4 400 passagerare kunna färdas per timme. Istället för att gå efter en tidtabell, kommer passagerare kunna trycka på en knapp för att beställa ett fordon. I mitten av november började LVCVA tillsammans med Elon Musks företag The Boring Company jobba på den $53 miljoner (cirka SEK 508 miljoner) dyra underjordiska ”people mover” på Las Vegas Convention Center.

Om allt går som det ska kommer den första tunneln vara klar i januari 2020, den andra i mars 2020 och alla tre stationer i juli 2020. Hela systemet beräknas öppna i januari 2021 och kommer i framtiden kunna expanderas till hela staden och The Strip, och därmed ge turister och lokalbor fler transportalternativ än det som finns idag. 

Läs den stora reseguiden till Las Vegas HÄR.

Publicerad: 2020-01-14