New York, USA: Klassiker gör comeback
USA

Klassiker gör comeback

En våg av nostalgi har sköljt över New Yorks hotellsfär. Mytomspunna Hotell Morgan, som var världens första boutiquehotell innan någon ens visste vad ett boutiquehotell var, är tillbaks efter en 9 miljoner dollars renovering. Och franske hotell-legenden Jacques Grange utökar sitt cv med återinvigning av The Mark.

Hotell Morgan öppnade 1981 och blev det första hotellet som använde sig av minimalism, exempelvis var det här som schackbrädet användes som inspiration till design för första gången - något som sedan kopierats över hela världen. Med renoveringen visar Hotell Morgan att minimalism fortfarande existerar och man frångår inte det koncept man en gång i tiden skapade. Exempelvis är alla 113 rum smyckade med svartvita fotografier tagna av Robert Mapplethorpe.

Jacques Grange satsar däremot allt på att The Mark ska vara det som Morgan inte är - det vill säga stort och pråligt. Förutom 118 svulstiga rum finns här 42 residenssviter. Den största av dem, på ett par tusen kvadratmeter och med privat takterrass, har redan sett två intressenter - en rysk miljardär och Dolce & Gabbana.

Hotell Morgan
237 Madison Avenue, New York
+1 212 686 0300

morganshotel.com

The Mark
25 East 77 Street, Madison Avenue, NY
+1 212.772.1600

Lediga rum & priser

Publicerad: 2009-09-11