5 omtalade hotell att ha koll på 2020
Tips

5 omtalade hotell att ha koll på 2020

Vill du upptäcka ett sprillans nytt hotell? I år har du tur. Under 2020 öppnar en rad imponerande lyxhotell över hela världen. Vad sägs som ett gammalt palats på Sicilien, en japansk-amerikansk fusion eller ett jetsetparadis i Montenegro?

Text: Elin Fellman 

The Oberoi Marrakech, Marocko

Lediga rum & priser

The Oberoi Marrakech slog upp dörrarna i januari och det har länge pratas om det femstjärniga hotellet av olika anledningar. Arkitekturen är inspirerad av det kungliga palatset i Marocko och byggnaden är beläget bland citrusträd och olivlundar, med en utsikt över snötäckta Atlasbergen. 

Villa Igiea a Rocco Forte Hotel, Italien

Lediga rum & priser

Villa Igiea öppnar på nytt i juni men har en lång rik och rik historia. Det byggdes som ett privat palats i slutet av 1800-talet och blev senare ett av de mest populära lyxhotellen på Sicilien. Här har diverse hollywoodkändisar, kungligheter, politiker och fotbollsspelare bott genom åren. Rocco Forte Hotels köpte upp Villa Igiea 2018 och i sommar öppnar lyxhotellet igen, bland annat med en ny balsal och bar.

One & Only Portonovi, Montenegro

Lediga rum & priser

Kroatien får kanske mest uppmärksamhet och lockar till sig flest turister vid det Adriatiska havet på Balkansidan, men glöm inte vackra Montenegro. I sommar öppnar en ny lekplats för jetsetters: One & Only. Lyxhotellet ligger i Herceg-Novi har bland anant en privat strand, avskilda pooler och ett fantastiskt orört landskap. 

Villa Copenhagen, Danmark

Lediga rum & priser

Trenden för att återanvända lokala landmärken som hotell fortsätter och i Danmark kommer Villa Copenhagen att öppna i gamla centralposthuset som byggdes 1912. Det femstjärniga hotellet kommer att ha 390 rum som går i en nordisk avskalad stil. Anläggningen har också en vinterträdgård samt en takträdgård, där de odlar grönsaker och örter för användning i brasseriet. Villa Copenhagen öppnar 1 april. 

Ace Hotel, Japan

Det pågår en hotellboom just nu i Japan på grund av sommarens olympiska spel i Tokyo, men inte bara i huvudstaden. På flera platser runt om i landet öppnar diverse lyxhotell då man hoppas att turismen ska öka i hela landet. Ett av dessa är Ace Hotel i Kyoto. Ace Hotel är en kedja som främst har hotell i Nordamerika och Kyotohotellet blir kedjans första i Asien. Kengo Kuma, den berömda arkitekten bakom Tokyos olympiska stadion 2020, arbetar med projektet tillsammans med det L.A.-baserade interiörföretaget Commune. En perfekt kombination av amerikansk och japansk design.

Publicerad: 2020-01-09