MIDDAG MED VY

4 fräcka hotelltak

Feb 10, 2015

Vi älskar hotell som har tagit tillvara sin bästa yta – taket. Här njuter vi av enskildheten och utsikten och känner oss lite extra speciella.

 

 

1. Palazzo Manfredi

Rom, Italien

Dinera med Roms bästa utsikt över Colosseum. Även om du inte bor på hotellet, se till att boka bord på dess restaurang Aroma.

Via Labicana 125

Lediga rum & priser

 

 

2. Four Seasons Hotel Mumbai

Mumbai, Indien

Det är ingen tvekan om att takbaren är hotellets stolthet. Ta en drink i skymningen och njut av vyn över havet tillsammans av en eklektisk mix av affärsresenärer i dyra kostymer, häpna turister och hippt innerstadsfolk.

114, Dr E Moses Road, Worli

Lediga rum & priser

 

 

3. Rosewood San Miguel de Allende

San Miguel de Allende, Mexiko

I den Unesco-skyddade lilla staden i centrala Mexiko är berömd för sina byggnader i färgglad kolonial barrockstil. Rosewoodhotellet är ett lysande exempel på detta och dess mysiga takterrass är dess kronjuvel.

Nemesio Diez 11, Colonia Centro

Lediga rum & priser

 

 

4. W Hong Kong

Hongkong, Kina

Hongkong har flest invånare per kvadratkilometer i hela världen och här har man sedan länge lärt sig att utnyttja byggen på höjden och använda taken till barer, restauranger eller som på W – en svalkande pool med hissnande utsikt.

1 Austin Road West, Kowloon Station

Lediga rum & priser

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!