Bangkok – ett perfekt weekendresmål
PROMOTION

Bangkok – ett perfekt weekendresmål

Låter det som galenskap? Lyssna då mycket noga så ska vi förklara varför det är en jättebra och smidig idé.

Att göra New York på en långhelg är inga konstigheter. Bangkok däremot, framstår för vissa som ett jätteprojekt som ligger alldeles för långt bort för att kunna fungera på en helg. Men faktum är att det bara är två timmar längre flygresa till Bangkok än till New York om man flyger med Thai Airways. Men den riktigt relevanta faktorn är flygtiderna. Thai Airways flyger direkt från Stockholm klockan 14:30 varje dag och man landar tidigt på morgonen i Bangkok. Man sover med andra ord bort flygtiden – filt och kudde ingår förstås. Känner man sig trots allt inte utvilad är det bara ta en tupplur på hotellet och man har fortfarande hela dagen framför sig. Hemresan är lika smart uttänkt – Thai Airways direktflyg hem avgår 01.10 på natten och landar i Stockholm 07.00 på morgonen. Man hinner med andra ord äta en trevlig middag i lugn och ro på kvällen innan man beger sig till flygplatsen. Även den här flygsträckan sover man bort. En annan sympatisk fördel med Thai Airways är att de har förståelse för att man har en tendens att shoppa loss ordentligt i Bangkok och därmed kan vara i behov av lite mer bagagevikt på hemvägen – 30 kilo ingår nämligen som standard. Förresten – alla måltider och dryck till maten ingår i biljetten och det får ju anses vara riktigt lyxigt numera.

Varför är Bangkok så fantastiskt?

Restaurangerna. Bangkok finns sedan 2017 med i Guide Michelin – här väntar många riktigt guldkantade matupplevelser. Men oavsett om du föredrar gourmetkrogar eller streetfood kommer du att få ditt lystmäte mättat.

Shoppingen. Bangkok är ett shoppingstad av rang. Här finns flera sjuvåningsgallerior och gigantiska marknader där du kan frossa bland kända märken, lokal design och vintage.

SPA-behandlingarna. Är du i behov av avkoppling har du kommit till rätt metropol. Här finns oändliga hotell med spa-avdelningar i världsklass och man hittar en nagelsalonger eller massageställe i varje hörn. Unna dig minst en fotmassage som avslut på en lång dag.

Kulturen. Förutom en rad intressanta museer är Bangkok känt för sina magiska tempel. Grand Palace, stora palatset och Wat Pha Kaew, smaragdbuddhans tempel Ratankosin är två måsten.