Italien: Courmayeur – en italiensk toppdestination

Courmayeur – en italiensk toppdestination

En genuin, elegant och traditionell skidort för skid- och bergentusiaster. Italienska Courmayeur på Mont Blanc är en unik plats som lockar till sig fler och fler turister varje år. 

Orten lockar till sig människor från hela världen. Bland annat tack vare sitt variernade utbud av aktiviteter och tjänster, utformade för att tillgodose behoven hos både italienska och utländska resenärer.

Tradition, god mat, aktiviteter, avkoppling, underhållning, shopping och kultur är några av komponenterna i Courmayeur-upplevelsen. Den vackra omgivningen kring Mont Blanc förstärker också hela vinterupplevelsen. 

Courmayeur är porten till Italien och kallas ofta "The peak of Italy". Utöver skidåkningen hittar du också orörda backar som är ett friluftsparadis där man bland annat kan vandra med snöskor, mountainbikea, åka längdskidor samt åka snöscoter. Det är ingen slump att många olympier tränar just här. Bland annat OS-bronsmedaljören i storslalom Federica Brignone har sin bas här. 

Skidsäsongen 2020 kommer att dra igång den 30 november – då kommer också den nya nedfarten från Arp till Youla att invigas. Den nya sluttningen är klassificerad som röd i 700 meter för att sedan övergå till svart i 600 meter. Backen har en lutning på 70 procent och det kommer att finnas offpist-spår. 

Vintern i Courmayeur skulle inte vara komplett utan god mat och här finns allt ifrån fine dinging till enklare tavernor. Courmayeur har en lång mat- och drycktradition som värdesätter lokala producenter och leverantörer.