Brasilien: Hajpat helylle i Brasiliens Bahia
Brasilien

Hajpat helylle i Brasiliens Bahia

Senast modegiganten Diesel gav sig in i hotellindustrin var i början av 1990-talet när man byggde chica The Pelican som svenske Magnus Ehrland inredde med gamla loppisfynd från hela Florida. Nu har företagets creative director Wilbert Das öppnat Uxua Casa Hotel i fiskebyn Trancoso i Bahia i Brasilien – långt ifrån glittret på Ocean Drive.

Uxua består av nio hus där man kan välja mellan självhushåll eller full hotellservice. Hotellet är ritat och byggt tillsammans med lokala hantverkare, materialet är återvunnet, maten organisk och en del av vinsten går tillbaka till byn Trancoso och projekt för att bevara Bahias stränder.

Lite extra hajp av Uxua lär det bli i och med att hotellet användes som plats för plåtningen av världens mest berömda pinuppkalender, Pirellikalendern. Bakom kameran till 2010 års upplaga står modevärldens ständige enfant terrible Terry Richardson.

– Jag startade projektet som en hyllning till Bahia, dess fantastiska landskap, färgstarka byar och varma folk. Terrys val av Uxua som plats för Pirellikalendern är ett kvitto på platsens skönhet och magi, säger Bas. PS

Uxua Casa Hotel
Quadrado, Trancoso
+55-73-366 822 77
Hus från 3 200 kronor per natt

Lediga rum & priser

 

Publicerad: 2010-01-02