Brasilien: Kempinski-kedjan återupplivar ikoniskt hotell i Brasilien
Bildspel

Kempinski-kedjan återupplivar ikoniskt hotell i Brasilien

För första gången i den internationella lyxhotellgruppens 125-åriga historia kommer Kempinski att öppna en resort med bostäder och ett hotell i Brasiliens inland. Kempinski Laje de Pedra Hotel & Residences in Canela tar sikte mot att bli den lyxigaste inlandsresorten i Brasilien genom att återuppliva ett ikoniskt hotell. 

Den ursprungliga hotellbyggnaden byggdes 1978 efter riktningar av Oscar Niemeyers lärjunge Edgar Graeff, två mästare i modernismen, och hotellet är känt långt utanför gränserna av regionen Serra Gaúcha.  

Hotellet är beläget på en klippa i Canela med en hisnande utsikt över Vale do Quilombo Eco Reserve. Här planerar Kempinski Hotels att öppna den lyxigaste inlandsresorten i Brasilien. Den välkända hotellikonen ska renoveras in i nutiden och efter en omfattande restaurering och modernisering förväntas de första gästerna att välkomnas år 2024.

Canela ligger i Brasiliens inland, nära till exklusiva vingårdar och Campos de Cima da Serra (Rio Grande Highlands) med obebodda pampafält och vackra vattenfall.

– Efter att ha varit det hetaste hotellet under de första decennierna efter öppnandet har Laje de Pedra försvunnit ur folks medvetande de senaste åren.  Målet är att väcka denna historiska och arkitektoniska ikon till liv med vårt engagemang för förstklassig kvalitet i kombination med tidlös europeisk elegans och placera hotellet som en toppdestination på högsta nivå. Det är ett utmärkt tillfälle för oss att ta itu med Sydamerikansk marknad med ett sådant exceptionellt projekt, säger säger Bernold Schroeder, verkställande direktör ad interim och styrelseordförande för Kempinski Hotels.

Publicerad: 2021-08-31