Köpenhamn, Danmark: Tre sjysta barer i Köpenhamn
Ölfantaster som ska till Köpenhamn bör bege sig till Mikkeller & Friends – en av det prisade mikrobryggeriet Mikkellers egna barer. Foto: Mikkeler.dk

Tre sjysta barer i Köpenhamn

 

Ska du till Köpenhamn i helgen?  Vi tipsar om tre sjysta barer att släcka törsten på. 

Mikkeller & Friends 

Det prisade, danska mikrobryggeriet Mikkeller har två barer i Köpenhamn där man serverar en uppsjö av egna öler. På Vesterbro hittar man det lilla originalet, baren som slog upp portarna 2010. Nyligen öppnade man en större ölbar på Nørrebro, med fler sittplatser och 40 olika ölsorter av det egna märket. Goda men ganska dyra ölsorter, för både nördar och för dem som bara vill unna sig ett gott glas.

Stefansgade 35, 2200 København N, Denmark

Salon 39

En av Köpenhamns bästa cocktailbarer hittar man ett stenkast från Søerne i Frederiksberg. Här är mörkt och mysigt, ur högtalarna strömmar jazz, soul och blues och stämningen för tankarna till USA på 1930-talet. På Salon 39 görs alla drinkar på färskpressad juice och för den fantasifulle finns det möjlighet att beställa drinkar som inte finns på barens lista. Här kan man också få stans bästa hamburgare.

Vodroffsvej 39, 1900 Frederiksberg C, Denmark

Vinhanen

En unik vinbar och vinhandel på Nørrebro som nästan låter för bra för att vara sann. Vinhanen är danska för vinkranen och här tappas vinet i flaskorna på beställning. Sedan väljer man antingen att ta med flaskan hem eller att dricka den direkt på plats. Servicen är bra, priserna är låga och för den som vill sitta ner och njuta av ett glas på plats finns tilltugg att beställa.

Baggesensgade 13, 2200 København N, Denmark

Hotell i Köpenhamn

Kolla in vår guide till Köpenhamn för fler tips. 

 

 

Publicerad: 2016-10-21