Estland

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Estland. Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. 

 

Artiklar om Estland

 • Estland
  Tips

  Tallinn är full av såväl hippa krogar som fantastiska historiska byggnader. I stadsdelen Kalamaja till gamla stan. I vår reseguide till Tallinn hittar du de bästa tipsen till de hotell, spa, restauranger, barer, klubbar, shopping och sevärdheter som staden har att erbjuda.

 • Estland
  Miniguide

  De finns tre saker som är viktiga för en est – brödet, skogen och fritt wifi. I Tallinn kan man hitta samtliga på förvånansvärt många av restaurangerna. ”Trenden” med lokalproducerade råvaror är ingen nyhet här – så har man jobbat på restaurangerna i evigheter.

 • Estland
  Tips

  Tallinn är full av såväl hippa krogar som fantastiska historiska byggnader – stadens gamla del har till och med sin egna plats på UNESCOS världsarvslista. Här kommer 3 tips för en lyckad weekend i den mysiga staden.

 • Estland
  Reportage

  Vi reser genom sagolandet Estlands Östersjökust och besöker dess medeltida städer. Vidsträckt natur, härliga badstränder, prisvärda spabesök och överraskande gulliga bondgårdsinvånare står på menyn.

 • Estland
  Nyhet

  Fotografiska utökar nu sin verksamhet genom att öppna i Tallinn – sin första verksamhet utanför Sveriges gränser. Som senare kommer att följas av New York och London.

 • Estland
  Reseguide

  Tallinn är en av vårens största bubblare bland weekendresmålen. Inte undra på det – vår granne i öst bjuder på charmiga gränder, moderna krogar och mysiga fik till plånboksvänliga priser. 

 • Estland
  Nyhet

  Julgranen dök för första gången upp på 1400- och 1500-talet och restes då av hantverksskrån och gillen i deras skråhus. Granen kläddes med godis som barnen fick äta. Den här kära traditionen lever givetvis vidare på Tallinns torg – här hittar du den bästa julmarknaden med det finaste hantverket i Estland. 

 • Estland
  Restaurangtips

  Det har hänt mycket på matfronten på andra sidan Östersjön de senaste åren. Foodies och andra finsmakare gör gott i att boka in en weekendresa ögon böj – och då föreslår vi att du äter dina middagar på följande restauranger som får det att vattnas i munnen.

 • Estland
  Nyhet

  I sommar öppnar det estniska flygbolaget Nordica en direktlinje till Tallinn från Landvetter i Göteborg med sex avgångar i veckan.

 • Estland
  Veckans resenär

  Tomas Alexandersson driver den populära bloggen "The Tallinn collector" som handlar om hur Tallinn marknadsfördes förr i tiden: ett slags webbmuseum som visar på hur staden framställdes, har sett ut och varit. Här berättar Tomas om varför han startade bloggen, om sin kärlek till staden och varför han tycker att Tallinn förtjänar mer uppmärksamhet.