Flygbolaget BRA klimatkompenserar nu alla bokade flygresor
Foto:GettyImages
Nyhet

Flygbolaget BRA klimatkompenserar nu alla bokade flygresor

För ett år sedan lanserade flygbolaget BRA möjligheten att välja att klimatkompensera sin resa när man bokade. Nu visar de var ribban ska ligga och kommer nu att klimatkompensera alla resor – och lite till.

Text: Sofia Sundström

Istället för att slussa sina resenärer vidare till olika kompensationslösningar väljer flygbolaget BRA att klimatkompensera fullt ut från och med den 1 april – utan att kosta en krona mer för sina resenärer då det är inkluderat i flygbiljetten. Flygbolaget BRA kan därmed stoltsera med att vara det enda och första kommersiella flygbolaget som klimatkompenserar för all den koldioxidutsläpp som de själva generar.

– Vi har valt att inte krångla till det genom att till exempel enbart låta vissa resenärer dra nytta av koldioxidkompensationen. Hos oss blir nu alla flygresor koldioxidkompenserade, säger Anna Soltorp som är hållbarhetschef för BRA.

BRA kommer att klimatkompensera de koldioxidutsläpp som flygbolaget själva genererar, men även ta nästa steg och klimatkompensera ytterligare 10 procent. Det vill säga att de vill bidra till en positiv verkan på miljön utöver deras negativa påverkan. Detta kommer att göras med en kompensationspartner i Europa som de planerar att besöka för att verifiera att kompensationen uppnås.

Så här kan du klimatkompensera ytterligare:

På följande godkända sajter kan du lätt räkna ut den klimatpåverkan du gör med ditt resande och enkelt kompensera.

Klimatkompensera

klimatkompensera.se 

Fly Green Fund

flygreenfund.se 

Lär mer:

Klimatkompensation för dummies – så gör du

 

Publicerad: 2019-03-11