Gamla flygplansdelar blir designmöbler
Airbus
Nyhet

Gamla flygplansdelar blir designmöbler

Flygplanstillverkaren Airbus försöker slå sig in på en helt annan marknad och har börjat designa lyxmöbler av gamla flygplansdelar, skriver Allt om Resor. 

Text: Elin Fellman

Det passande namnet på kollektionen "A Piece of Sky" premiärvisades i den franska staden Toulouse i slutet av maj. Utbudet riktar sig främst till flygnörden och den som har råd att lägga lite pengar på designmöbler. I kollektionen finns bland annat stolar tillverkade av flygplansvingar, speglar och bord gjorda av kabinfönster, arkivskåp i plåt från flygplanskroppar och lampor av flygplansrör. Ett sidobord går för omkring 8000 kronor och en spegel för nästan 20 000 svenska kronor. 

En unik fåtölj kallad ”Molnstolen” har redan hunnit säljas. Själva stommen utgörs av en nos från en A350. Den blå skönheten, designad av  Christelle Doutey, gick för 70 000 kronor. 

Beställer du någon av designmöblerna på internet kommer de att levereras först nästa år. Utbudet kommer också att öka framöver. 

– Vi planerar att tillverka 2 000 produkter i år och, om allt går bra, ytterligare 4 000 nästa år, säger Jérémy Brousseau på Airbus till nättidningen Business Traveller.

Publicerad: 2019-06-10