Hollywoods höjdare bygger hotell
Robert de Niros senaste hotellsatsning var ett bottennapp. Foto: Istock.
Krönika

Hollywoods höjdare bygger hotell

Hotellexperten Johan Lindskog om Hollywoodstjärnor som ger sig in i hotellbranschen.

Den kanske inte är så ologiskt ändå, att superstjärnor och skådespelare gillar att öppna hotell. De har ju uppenbarligen slaggat runt en hel del, slocknat på otaliga hotellsängar, hängt i en och annan hotellbar. Dessutom kan ju ett världskänt namn skänka precis den glamour som behövs för att lyfta ett hotell över mängden.

Just när det gäller hotell så är det ju också lite extra sexigt att en stjärna äger det, lite mer intressant än att någon satt sitt namn på, säg, en parfym eller ett par kalsonger. Här finns ju faktiskt en reell chans att skådisen i fråga kan stå där i lobbyn, just där, just då, när du är där. Dessutom är ju PR-faktorn massiv. Hotell är sexigt, kändisar är lockande. Hotell och kändisar är en stekhet combo. Vilket ju just den här artikeln som helt skamlöst bara handlar om skådishotell med all önskvärdhet visar.

Man skulle kunna skriva om kändishotell rent allmänt men då blir listan oregerlig, man litar ju inte riktigt på att fotbollsspelare eller youtube-stjärnor kan det här med inredning. Skådisar verkar ha lite extra fallenhet för detta. Det blir ofta bra. Ja, kanske inte Robert De Niros senaste bottennapp i Manilla – utnämnt till ”the worst new luxury hotel in the world.”

Men just De Niro vilar inte på hanen. Nu är han på gång att öppna i London. Han har ju sedan länge haft en succé med sitt The Greenwich hotel i New York i bagaget så även om han gjorde en blunder i Manilla så har han viss cred i behåll. Brad Pitt sägs också vara på gång att öppna ett hotell i Kroatien. Han kan ju behöva lite annat att tänka på än sitt gatlopp i medierna. Dessutom är superstjärnan, tillika miljökämpen, Leonardo DiCaprio på gång att bygga en enorm eco-resort i Belize.

Här är listan på kändishotell som finns eller är på gång för alla som är sugna på att dela pool med DiCaprio, yoga med Hugh Jackman eller ta en draja i en bar där De Niro kanske, kanske dyker upp.

Brad Pitt:
Barabriga Resort, Kroatien
Brad Pitt som sägs ha sagt att Kroatien är det vackraste land han varit i planerar en enorm resort i orten Zablace. Hotell, villor, golfbana och spa väntar gästerna. Ännu ej klart när öppningen blir.
 

Leonardo DiCaprio:
Bkackadore Caye, Belize
Leonardo har köpt en hel ö i den lika sällsamt vackra som ökända nationen Belize. Miljövännen planerar en naturnära resort med totalt ekologiskt fokus.
 

Hugh Jackman:
Gwinganna Health Retreat, Australien
Jackman checkade in på detta lyxiga hälsoställe och ville aldrig riktigt checka ut. Han älskade stället så mycket att han köpte in sig som delägare.
 

Richard Gere:
The Bedford Post Inn, Bedford, USA
Det anrika gamla hotellet var fallfärdigt när Richard Gere med vänner tog sig an byggnaden och lyfte den till ett klassiskt amerikanskt Inn från 1800-talet.

 

Clint Eastwood:
Mission Ranch Hotel, Carmel, USA
Vad annars skulle Clint Eastwood vara inblandad i än en riktig ranch. Endast 31 rum men vidsträckta ägor omkring, perfekt för en cowboy.
 

Robert Redford:
Sundance Mountain Resort, Sundance, USA
Ännu en man vi gärna ser på hästryggen. Här kan man göra det i alldeles verkliga livet på hans vackra resort i Utah. Perfekt för allt som har med natur och äventyr att göra.
Lediga rum & priser

Robert De Niro:
The Greenwich Hotel, New York, USA
En succé och av många ansett som ett av de bästa hotellen Down Town.

Lediga rum & priser

Nobu Manila, Filippinerna
En flopp. Gigantiskt hotell som fått skrala recensioner och utsetts till sämsta nya lyxhotell.

Wellington Hotel, London, Storbritannien  
Efter lite politiskt strul ser det ut som om De Niro får igenom sitt projekt. Planerad öppning 2019.

Paradise Found, Barbuda
Lokalbefolkningen var inte helt lycklig när De Niro och Co skulle ta över en gammal sliten resort och göra världsklass av den men efter att De Niro varit där och pratat sig varm om hur mycket han älskar ön så är hotellet på gång. Dock inte klart när det öppnar.

Publicerad: 2016-12-09