Japan: Tokyos 3 coolaste hotell
Hotell

Tokyos 3 coolaste hotell

Det finns så mycket coolhet i den japanska huvudstaden att det är svårt att sålla i toppskiktet. Checkar du in på något av dessa tre hotell lär du garanterat känna hur din trendfaktor stiger markant.

Text: Kajsa Beausang

Lediga hotell & priser i Tokyo

K5

K5 öppnar imorgon, 1 februari 2020, och är Tokyos största snackis i hotellkretsar just nu. Hotellet, som ligger i en gammal bankbyggnad från 1920-talet, är designat och inrett av svenska arkitektkontoret Cleasson Koivisto Rune och den 20 rummen är ovanligt rymliga för att ligga i Tokyo där varje kvadratmeter är dyrbar. Här korsas skandinaviskt rena linjer med den japanska enkelheten, där det ändå finns utrymme för såväl lekfullhet som exklusivitet i uttrycket. Förutom hotellverksamhet eftersträvar man att bli en kreativ mötesplats för frisinnade individer. Möten lär äga rum i den allmänna rummen – biblioteket, baren, restaurangen, växthuset… och ja, det finns svenskt kaffe på hotellet.

3-5 Nihonbashikabutocho, Chuo City

Lediga rum & priser

Trunk

Detta 15 rum stora (lilla) hotell ligger i modetäta Shibuya-kvarteren och känns rakit igenom japanskt – om än i en blandning där gammalt möter nytt. Restaurangen Trunk Kitchen serverar japansk-västerländsk fusion. Färgskalan går i gråsten till träfärgat och på väggarna hänger såväl lokala konstnärer som internationella talanger. Passa på att nyttja den duktiga conciergeservicen som fixar alltifrån biljetter till sumobrottning som fotovandringar till Mount Fuji.

5 Chome-31 Jingumae, Shibuya City

Lediga rum & priser

One@Tokyo

Hotellets fasad och inredning är designade av den världsberömda arkitekten Kengo Kuma och här smälter industrimaterial som betong och metall ihop med naturligt trä, en lek mellan gammalt och nytt. Ett modernt hotell en takterrass som inte går av för hackor. Alla gäster får låna en smartphone som man kan nyttja under hela sin vistelse och alla rum är även utrustade med en Chromecast som gör att du kan koppla upp dig mot rummets tv. Tre minuters promenad från Oshioagos tunnelbanestation.

1 Chome-19-3 Oshiage, Sumida City

Lediga rum & priser

Lediga hotell & priser i Tokyo

 

Ta mig GENAST till RES Tokyo-reseguide

 

 

Publicerad: 2020-01-31