Kanada: Miniguide: Vancouver
Tips

Miniguide: Vancouver

Snöklädda berg, Kanadas bästa ölutbud och havet som granne. Vancouver har alla rätt. Dessutom finns närbelägna Vancouver Island, ett paradis för både vinintresserade och surfare.

Text och foto: Jonas Henningsson

Lediga rum & priser i Vancouver

Hotell

The Douglas

Lediga rum & priser

Stilrent och mysigt hotell i nöjescentret The Parq i Downtown Vancouver. Lobbyn är en av Kanadas snyggaste. Här finns åtta restauranger, bland annat Honey Salt och skaldjursstället Victor samt en fin cocktailbar. Dubbelrum från cirka 1700 kronor.

45 Smithe St, Vancouver

Fairmont Empress

Lediga rum & priser

Det här hotellet ligger som en gräddbakelse mitt i Victoria. National Geographic listar det som ett av världens mest ikoniska hotell och gillar man extra allt är det perfekt. Bra cocktailbar med spännande champagne- och gindrinkar och precis lagom sorlig stämning. Dubbelrum från cirka 1900 kronor.

721 Government St, Victoria

fairmont.com/empress-victoria

Wickaninnish Inn

Spektakulärt läge på stranden i Tofino, dessutom en finfin restaurang, bra bar och ett mysigt spa. Allt med havet som granne. ”The Wick” är en upplevelse i sig med sitt läge och sin vurm för naturen. Dubbelrum från cirka 2 500 kronor.

500 Osprey Lane, Tofino

wickinn.com

Mat & dryck

Elisa

Nytt fint steakhouse där köttet tillagas över öppen eld inför gästerna. Fantastisk kvalitet på köttet och en spännande vinlista med förvånansvärt bra lokala viner, inte minst från Vancouver Island. För den som inte äter kött finns en rad utmärkta fisk- och grönsaksbaserade rätter. 

1109 Hamilton St

elisasteak.com

10 Acres Bistro

10 Acres är en bistro med egen gård och odling. Resultatet är närodlad mat tillagad med stor omsorg. På menyn finns bland annat oklanderlig fish and chips och på öllistan finns flera lokala bryggare. 

611 Courtney Street, Victoria

10acres.ca

Tofino Resort + Marina

1909 Kitchen inne i Tofino Resort är ett av Tofinos bästa matstopp. Kocken Paul Moran utgår till stora delar från havet och vill du kan du ta med din egen fångst och få den tillagad. Bra vinlista. 

634 Campbell Street, Tofino

tofinoresortandmarina.com

Barer

33 Acres

I öltokiga Vancouver är det här ett av de allra bästa stoppen, i ruskigt svår konkurrens. Här väntar ett härligt utbud av hantverksöl, skön stämning, grymt bra frukost och perfekta pizzor. Det är lätt att fastna här – man vill helt enkelt aldrig lämna stället. 

15 W 8th Ave

33acresbrewing.com

The Keefer Bar

Vancouver har inget underskott på bra vattenhål. Den här cocktailbaren på Keefer Street är ett av många bra alternativ för en välsmakande cocktail. Skön stämning dessutom. 

135 Keefer St

thekeeferbar.com

Little Jumbo

Kanske den bästa baren i hela Victoria. Little Jumbo ligger lite undanskuffat i källaren och känns först som en dive bar. Men stället är mer sofistikerat än så och bartendrarna anstränger sig för att skapa cocktails i världsklass. 

Down the Hall, 506 Fort St, Victoria

littlejumbo.ca

Se & Göra

Polygon Gallery

Galleri med intressanta fotoutställningar. Det ligger alldeles vid vattnet i North Vancouver och nås med en kort färjetur från owntown. 

101 Carrie Cates Ct, North Vancouver, BC

thepolygon.ca

Royal BC Museum

Fint och välkurerat museum i Victoria som belyser irst roll i de här delarna av Kanada. Efter rundvandringen (gå med en guide, det gör upplevelsen så mycket större) har man en betydligt större förståelse för historien och därmed också dagens Vancouver Island. 

675 Belleville Street Victoria

royalbcmuseum.bc.ca

Guidad mattur

Off the aten racks har en suverän food tour i Victoria där du får en inblick i stadens mångfacetterade matkultur. Under turen erbjuds många provsmakningar och möjligheter att prata med krögare och kockar.

offtheeatentracktours.ca

Surfa

Vancouver Island har fantastiskt bra surfing, även mitt i vintern. Ta en lektion med Surf Sister om du är nybörjare.

625 Campbell Street, Tofino

surfsister.com

Publicerad: 2019-12-17