Peking, Kina: Kina: Lyxklubba i Peking
Kina

Kina: Lyxklubba i Peking

Befinner man sig i Peking och vill florera sig med stadens nyrika ska man bege sig till Lan Club. Sedan klubben öppnade i oktober 2006 har den placerat sig i topp bland Pekings mer lyxiga vattenhål. Lan Club är 7000 kvadratmeter stort och kan ta in så mycket som 1200 gäster.

Förutom de 45 olika VIP-rummen finns här särskilda rum för olika ändamål som att röka cigarr, äta ostron eller testa europeiska viner. Fransmannen Philippe Starck, som har stått för designen på Lan Club, har dekorerat väggar och tak med konst. Bland annat smyckas väggarna i klubbens restaurang av 269 målningar i barockstil.
Med inredningen vill man ge besökaren en upplevelse av det hypermoderna kombinerat med det traditionellt artistiska. Ett annat karaktärsdrag i inredningen är att inget matchar utan att stilar har blandats hej vilt. Tillställningarna på Lan Club är många – blueskvällar, maskerader och klubbnätter med världsberömda DJ:s är några av dem. Antal gäster har tydligen minskat sedan lågkonjunkturens intrång.
Med tanke på de miljontals kronor som investerats för att skapa Pekings hippaste klubb hoppas man att de snart hittar tillbaka.

4/F, B-No.12 Twin Towers, Jianguomenwai Street, Beijing
010-51096012/13
lan-global.com

Fler hotell i Peking

Publicerad: 2009-06-02