Knepen: så hittar du sommarens flygbiljetter billigast
Nyhet

Knepen: så hittar du sommarens flygbiljetter billigast

Sommarsemestern närmar sig och för de svenskar som planerar att åka utomlands i juli och augusti är det hög tid att boka flygbiljett, det finns nämligen pengar att spara.

Text: Malin Nilsson
 

Det är läge att boka sommarens utlandsresa, statistik visar att de billigaste flygbiljetterna finns 60 dagar innan avresa. Genom att boka flygbiljetten två månader i förväg sparar du i genomsnitt 34 procent. Fler tips att utgå ifrån för att hitta de billigaste flygbiljetterna är att söka avgångar från klockan 18.00 och framåt, och den billigaste dagen att resa är i snitt tisdagar.

Det du ska undvika när du bokar flygbiljett är att flyga på morgonen och fram till klockan 15, då det vanligtvis är dyrare. Lördagar är i regel den dyraste veckodagen att flyga på, och flygbiljetter är ofta som dyrast på avresedagen.

– Jakten på den billigaste biljetten behöver inte nödvändigtvis ske så lång tid tillbaka som möjligt. Vår årliga reseundersökning har gång på gång visat att de billigaste biljetterna hittas i snitt två månader innan avfärd, vilket betyder att man fortfarande har läge att boka utlandssemester i juli och augusti, säger Carl Sundberg, svensk talesperson på momondo. 


Källa: momondo.se

Publicerad: 2018-05-22